21 Mart 2015

vikings s03e05:

The Usurper

--- spoiler ---

.adamlar zorla viking tarihini falan okutacaklar. olaylar çok enterasan imiş. tabi tarihsel olarak ne kadar gerçekleşmiş bilmiyorum ama bu ecbert ibnesi hakkaten anasının gözüymüş. bir taşla milyon kuş vuruyor adam. şimdi aklıma takılan vikingler nasıl ingilizlere güvenip de hiç koruma bırakmadan kurbanlık kuzu gibi yerleşimcilerini bırakmış. adamların zekasına hakaret etmek gibi olmuş ama belki ecbert'in karizmaya bırakmışlardı bilmiyorum.

.gelen geçen ihanet ediyor ama ragnar'ın gözü yükseklerde adam paris'e göz koydu ama kendi yerleşimcilerini öldürdüler, çoluk çocuk demeden hemide. floki haklı çıktı yani. birileri pagan diye kesiyor diğerleri hristiyan diye kesiyor. daha çok kessinler biçsinler tabi işleri bu.

.rollo yine dengesiz haline geri döndü, kardeşini kıskanıyor. ona karşı öfkeli falan filan ama kahin güzel müjdeler verdi. bu kahin de nerden biliyorsa artık, kalp gözü açık demek. bjorn ile dövüşünde vur bana demesi, rocky balboa'yı hatırlattı bana hehe.

.odin meselesinde son noktayı koydular ama tabi tanrının gelip kral karılarını baştan çıkartıyor olması falan hafif saçma. adam acılarını aldı diyor ama iyileştirme yok, adamlar tanrı bellemek istiyor gibi gibi. en son sahnede ragnar karısının durumunu öğreniyor ve tebrik etmeye gidiyor herhalde hehe, meşrebi geniş insanlar ama yine de arıza çıkacak gibi oradan.

.porunn salağı hala triplerde, yüz göz dağılmış. kolu kesilip ölen sevgili savaşçımızın ardında iki koca göbekli karı kalmış. vikinglerin de hayatları zor tabi şimdi, bir yağmurda geliyorlar ölenler kalanlar birbirlerini sayıyorlar.

.legartha ihanet karşısında fazla sönük kaldı. ragnar pek saygı duymuyor gibi, yani hiç duymadıydı sanki ama artık hiç sallamıyor gibi karıyı. hafif bir elektriklenme olaydı iyidi. şu durumda reisliğini gaspeden elemana bir şey olduğu yok. paris için zorunlu sefere çıkartıyorlar elemanı, yolda mı öldürecekler ne yapacaklar anlamadım. savaşta ölür diye mi götürüyorlar onu da anlamadım. normalde sefere götürme bir onur meselesiydi, adama aferin iyi ki gasp ettin der gibi oldu sanki. lagertha en son bir şeyler yapmak için tekrar yollara düştü ya, güçlü karı imajını düzeltirler gibi geliyor bana.

--- spoiler ---