20 Mart 2015

arrow s03e16:

The Offer

--- spoiler ---

.vallahi ne diyeyim bilmiyorum, insan üzülüyor saçmalıklarına artık. ra's al ghul mudur nedir? böyle bir makam, mevcut abimiz de ağır bir abimiz ama en son yeşil başlık ile arrow'un adını lekeler iken gördük.

.peki buraya nasıl geldik? adam oliver'a sen ra's'ın kılıncının darbesinden kurtuldun hayatta kaldın, bunu becerenler yeni ra's olmaya hak kazanırmış diye teklifle gelmesiyle buraya geldik.

.ab-ı hayat mıdır? kutsal bir su, hızır peygamberden ve kurandan bahsetmeleri komik geldi. öyle bir kaynak var imiş. mekanın da özelliği bu herhalde. dolmuşa atlayıp gider gibi gidip geliyor ya neredeyse artık bu yer...

.istediğin gibi yönetirsin dedi adam daha ne desin? suikastçılar birliği başı olman demek adam öldürmek zorunda olduğun anlamına gelmiyor dedi. her türlü imkan elinin altında olur, şehri değil dünyayı kurtarırsın dedi.

.hepsi yalan mıydı? tek otorite ra's al ghul'luk ise nasıl kandırıyor olabilir ki? ilk oliver kabul etmedi, elemanları aldı gitti ama sonra dedektif (gomiserim ben) yüz çevirip de felicity'i oyunda oynaşta olunca kabul etmeyi düşündü. diggle devreye girdi, felicity güzel konuşma yaptı ve polisleri de kurtarınca ahanda benim amacım bu dedi.

.mallıktı aslında, u dönüşü de mallık. teklifi kabul etmemesi de mallık. öyle bir yere getirdiler ki imkanı yok toparlanmaz artık. aynı ölümden dönüş muhabbeti gibi, yok yani mümkünatı yok oradan kurtulamaz insan ama öldürmeyen allah öldürmüyor o halde ra's al ghul olmalıya gelmeleri komik oldu.

.neymiş kibarlıktan teklif demiş, ısrar yokmuş. şimdi adını lekeyelip şehirde yalnız bırakıp da katılamya mı zorlayacak? yapa yapa böyle bir plan mı yapmış yani?

.thea'nın babasına öfkesi abartılı boyutta, tamam adam mal ama yine de o kadar zaman yanındaydın lan insan biraz hürmet eder. elimden kaza çıkacak modunda takıldı bölüm sonuna kadar sonra da bizim oğlana gitti tekrar birleştiler falan çok da lazımdı.

.laurel ve sara'nın kız arkadaşı da arkadaş oldu gibi gösterdiler. aslında kadroda olmayı hak ediyor bu hatuncağız. babalarından şikayetçi tipler falan derken böyle de bir bölüm devirdik ve bitti.

--- spoiler ---