7 Mart 2015

vikings s03e03:

Warrior's Fate

--- spoiler ---

.yeni hikaye anlatıcı abiyi pek beğendim, zaten the strain'den de beğeniyordum. adam güzel anlatıyor, bir garipliği de var. ragnar'ın engelli doğan çocuğunu iki dakkada susturdu. bakışlarla da bende var bir şeyler diyor ama ne çıkacak bakalım. konu hakkında kahin yetersiz kaldı, durumu bilmiyor ve onu da öldüreceklerse enterasan olacak.

.tabi bu kadar olay oluyor da üç kadının rüyasına mı giriyor? memleketlerinde çocuk katilinin teki dolanıyor da işleri kim idare edecek? kraliçemiz biraz pasif gibi, eski kraliçe fazla şüpheci gibi. bu hikaye anlatıcı abimizle gelen müzik iyidi, resmen içine işliyor insanın.

.kurban töreni de çok acayipti, ecbert'in lagertha aşkının doruk noktasıydı herhalde. adamın ağzı açık kaldı. öncesinde bir banyo sevişmesi almış olmalarına rağmen öyle bir enteresan oldu. buradan da din savaşlarına yol olacak gibi. kuzeylilerin adetlerini pek beğenmedi halk, isa'ya yamuk yaparlarsa burada kalamazlar dedi.

.ecbert olayları büyük düşünüyor ama diğerleri takılmış kalmışlar. kendi içlerinde toparlanıp dış fethe geçmek istiyor herhalde ama işte kuzeyden gelen bu gücü nasıl monte edecek onu kendisi de bilmiyor. pagan tanrılarını benzeştirmeleri garipti, hepsi pagan olsun kardeş kardeş takılsınlar işte.

.esas beklediğimiz savaş sahnesi fena değildi, şu vakte kadar en uzun savaş sahnelerinden biriydi. üstelik mallar kaça kaça dağ tepesinde alçak bir yere kaçmışlar. ilkin torstein çıktı karşılarına ölümü savaşta karşıladı, hani bunu şaşırtmaca falan gibi kullanacaklar dedim ya diğerleri koştu geldi ve savaş başladı. ölenler kalanlar falan derken ingiliz okçular bu malların tepesinden mıhladılar hepsini. çılgın kraliçe kardeşini canlı istiyordu, biraz onun gerilimi oldu ve savaş bitti.

.tabi ölen figuranlar haricinde porunn'un ağzı burnu kırıldı. floki ölenlerden ragnar'ı sorumlu tuttu ama ragnar'ın biraz asabı bozuk gibi. porunn yüzünden oğluna fena fırça kaydı. floki ile önceki tartışmada da rollo gelip ortak bir şey söylediydi, burada da pek aklı selimli laflar etti. böyle bir adam değildi ya iyice adam yaptılar adamı.

.neyse işte ragnar güzel bir kafa attı salak prense, burada çocuklarımız için savaşıyoruz diyor ama onun da aklında şüpheler var gibi geldi bana, floki her zamanki gibi yine arıza çıkaracak o belli oldu. he madem öyle niye buralara geliyorsunuz arkadaş? toprak için savaşıyor sayılırsınız ama adamları toptan kekliyorlar gibi. eski yağmacı günlerini özlüyorlar orası kesin.

--- spoiler ---