13 Mart 2015

the 100 s02e16:

Blood Must Have Blood: Part 2

--- spoiler ---

.sezon finali güzel oldu, bir miktar olmayan kısımlar var haliyle ama genel olarak abarttılar ve beğendim. dağ insanları meselesi temizlenmiş oldu. aslında hak ettiler, hayatları boyunca diğer insanların kanları ile yaşamak ne demek lan? kaç tane insanı öldürdüler kim bilir? şimdi bu insanlara ve çocuklarına acınır mı?

.yine de bizim yufka yürekli clarke acıdı macıdı ama sonunda hallettiler. bellamy şüpheli yaklaşıyordu olaya ama kız kardeşini korumak için o kadar insanı öldürebilirmiş ses etmedi, hatta destek oldu.

.neyse esas problem kontrol odasını nasıl savunmasız bıraktıklarıdır. ülen bunun yapılabileceği gibi bir ihtimal varsa insan hayatı pahasına orayı savunmaz mı? bu kadar mı akılsızmış bu oğlan? bu kadar akılsızlıkla şu vakte kadar iyi idare etmiş demek. babası gittikten sonra işler çok karıştı, hırslandılar falan filan derken, insanları iyileştireceğim derken hepsinin ölümüne sebep oldu.

tamam bunca sene hapis hayatı iyi değildi de şimdi iyi mi oldu yani? 97 yıl diyorlardı dile kolay... şu arka kapıda bekleyen octavia ile bölüm başladıydı, ardından clarke geldi, kapıdan bellamy çıktı ve hep birlikte dağ insanlarının eski lideri baba karakterine gittiler, ha onu da arkada bırakıyorsun kek gibi, gözden çıkarmışsın demektir.

.neyse yakaladılar bunu ellerini kollarını sallayarak kontrol odasına, pazarlık falan edelim derken babayı vurdu öldürdü clarke, elleri titreyerek, gözleri yaşlı yapıyor ama bildiğin katil artık, sonra çoluk çocuk hepsin bastı radyasonu ve halkını kurtardı. senin halkın benim halkım falan muhabbetleri arasında öldü de bitti maşallah. kane miydi neydi arada ilik bağışı yaparız, birlikte yaşayabiliriz dedi ya kesin böyle bir eleştiri gelmiştir, ilik alınarak kimsenin ölmesi gerekmiyordur diye düşündürdüler. bilmiyorum artık ötesini berisini ama adamların iliklerini sömürmeleri de yok artık dedirtiyordu.

.hele hele canlı canlı yapıyorlar, bunu da anlamış değilim. bayıltsanıza lan? hep seyirciye oynamak gibi ama bir açıklama yaptılardı sanki de inanmadım. neyse salak dudağı yamuk oğlan kaçarken lincoln geldi kesti biçti ve mesele kapandı herkesler kurtuldu ama clarke artık duramam ben buralarda deyip jaha kampını terk etti. sezon arasında amazon olacak herhalde, gidip kumandanla takılmasını tavsiye ederim her şeye rağmen.

.jaha'nın ışık kenti arayışında biraz abarttılar, hem iyi hem kötü. bir kere yapay zeka meselesini soktular. hologram sevgili jo (eureka  dizisinden) kırmızı hatun jaha'yı karşıladı, seni bekliyorduk falan dedi. nükleer başlıklar gördük, onları ark'tan mı getirdiydi neydi? pek anlayamadan bölüm bitti. bombaları bu salaklar mı atmış ne yapmış? kalan işi bitirmek mi istiyorlar? göreceğiz artık.

.jaha bu uçan nesnelerin peşinden koşarken murphy salağı iki dakikada kulenin oraya girdi, her şeyleri var maşallah. dakkasında keyif yaparken bir tipin kendini öldürdüğünü gördü, bombalardan bahsediyordu. o yaptı falan diyordu ama mutlaka o da bu yapay zekanın tasarımcısı falandır. şimdi dünyayı insanlar birbirine nükleer sıktı hikayesinden makinalar dünyayı yok etti hikayesine çeviriyor gibiler ama ne bileyim kötü karakter bulacağız diye biraz dizinin eksenini kaydırmış olurlar. bilmiyorum ne yapacaklar artık.

--- spoiler ---