6 Mart 2015

the 100 s02e15:

Blood Must Have Blood: Part 1

--- spoiler ---

.hafif şaşırtmacalı karmaşa yaptılar ama kumandan lexa'nın karakterine aykırı ve zekasına hakaret gibi oldu. dağ insanları ile anlaşma yaptı, adamlar ilik alınca dışarı çıkabilecekler ve ellerindeki silahlarla canlarını okuyabilirler falan diye hiç düşünmedi. ilk bu tehditi değerlendirmesi gerekirdi. 

.ha kafamla karar verdim halkımı kurtardım falan dedi de zaten orjinal plan ile hareket etse kurtarma şansı vardı. hiç şans olmasa yine anlaşma yap derdim ama ne bileyim pek olmadı. bir de içerde ordu var dediler ama çıka çıka bir kaç kişi çıktı. 44 kişi meselesinde daha çok insan gördük yani.

.orjinal plan önce elektriklerini kesme, sonra giriş kapısına tekrar güç gelene kadar patlatıp kapıyı açmak ve içeri sızıp savaş çıkarıp dikkat dağıtmak. octavia ekibinin de arkakapıdan insanlarını çıkarması gibi bir plandı. işe yarardı iyidi güzeldi, işliyordu ama...

.baba karakteri her şeyi bozdu. adam diplomasi, tecrübeli lider. gençlik ateşinden tecrübe ve yaşlılığa güzelleme gibi oldu. oturduğu yerden ittifaklarını bozdu, planlara taş koydu ve kısmi bir başarı elde etti. tabi hala clarke falan savaşacak ama tek başlarına kaldılar bu iyi olmadı.

.üstelik 20 kişilik grup dediler, anasını falan da yakalayacaklar herhalde. adamlar iliklerini sömürüyorlar daha ne yapsınlar?

.sahneler hızlı ve akıcı ama her sahnede bir nameli geçiş bir duraksama bir dram vardı. kasten yapmışlar ve fazla geldi bu bana. maya'nın babası da öldü mesela, yan karakter idi ama karakterli adamlarmış kimse gizlediği ark insanını satmadı.

.raven ile diğer eleman bombalama meselesinde tabi ki ek bomba olmalıydı. kendi kendilerine senaryo düzeltmesi yapıyor gibiler. patlatama çatlama yaptılar elektriği kestiler ama onlar da yakalandı. gelen geçen yakalandı anasını satayım.

.kumandanın ortamdan çekilmesine de üzüldüm, o kadar ateşli konuşmalar, o kadar planlar, o kadar öpücük falan boşa gitmiş oldu. tekrar güvenmez zaten clarke, hani tekrar karşılaşsalar bile olaylar iyice çığrından çıkacak.

.bellamy'nin içerde canı çıktıydı, bir sürü şey başardıydı eleman ama onlar da boşa gitti. yerlilerden hatun ile yakınlaşacaklar dedimdi ya işler farklı ilerledi. savaş olsa daha iyi olurdu...

--- spoiler ---