6 Mart 2015

forever s01e17:

Social Engineering

--- spoiler ---

.hackerlı mekırlı bir şeyler yapalım demişler. siber suçlar, özel hayatın gizliliği, gelecekteki cinayetler falan filan derken öyle fena bir bölüm değil ama işte her zaman dediğim gibi bizim ölümsüz abimizin olaylarına pek girmiyorlar.

.sadece sırrının açığa çıkması meselesinden geldiler biraz, önce geçmişteki ilk karısının bunu akıl hastanesine yatırdıktan sonra bir gün gazetede fotoğrafını görüp gelmesi hikayesiyle başladılar. geçmiş zamanda akan bu hikayeye göre kadın nine olduktan sonra kocamdır diye geliyor da sonra bunu hastanede biraz tutup yolluyorlar, kadın abartıyor silahla geliyor ve henry'i öldürmeye çalışıyor. o vakit takıldığı hemşire de önüne atlıyor ve ölüyor.

.hafif abartı bir hikaye ama anafikri belli, iyi güzel ama neden ismini bolca değiştirmemiş? bunca zaman henry morgan diye takıldı ise nasıl bulunamıyor? çok genel bir isim falan olmalı ne bileyim? hiç mi foto+isim yok yani? biraz kendi bindikleri dalı kestiler sanki ya çok takılmadım.

.bölümün polisiye konusu, hactivist mi ne dedikleri bir grubun içindeki kıskançlık cinayeti idi. en azından ben öyle anladım. siber suçlar bölümündeki sarışın karıyı yakışıklı hacker oğlan ayartmış, şehrin şifrelerini falan aldıktan sonra sevgilisine geri dönmüş.

.sarışın kadın da bunu hazmedemeyip uzaktan elemanı bayıltıp sonra da yakından öldürmüş. niye komple uzaktan öldürmemiş? sistemine nasıl sızmış? adam hacker diye başka biri öldürmüş mü falan? oralara pek girmediler.

.sadece sarışın olayları kabul etti ve kendini yolda arabanın önüne atarak öldürmüş oldu. çatır çatır araba eziyor ya bunları oda çok fena tabi. 

.neyse asıl dövmeli hacker kızımızın henry'i tehdit etmesi meselesi iyidi, daha sonra hayatını kurtardı diye bizim jo geçmişi ile ilgili bilgileri araştır diye mailden yola çıkarak bir araştırma yapmış. boşlukları teşekkür mahiyetinde doldurmuşmuş, eh güzeldi o kısım. tam söyleyecekti ki oxford geyiği döndü.

.abe muhabbetleri pek tatlı, her daim öyle olacak gibi, adamın aktivist günlerinden her şey karı içindir muhabbetine bittim. yan karakterler falan iyi de ne bileyim işte güzel bir genel konu o kadar zor olmamalı. sezon sonlarını bekleyeceğiz artık herhalde.

--- spoiler ---