5 Mart 2015

once upon a time s04e13:

Unforgiven

--- spoiler ---

.normalden uzun bir ara verdiler sanki. yayınlanma tarihi de 8 mart olarak görünüyor o da garip, iptal falan mı olacak dedim ama tam gaz devam ediyor. rumple abimizi kasabadan kovmuşlardı, oradan itirabaren biraz da unuttulanlarla birlikte olaylar devam etti işte.

.kasabada işler yoluna girmiş, herkesler takılıyor. yazarı falan arıyoruz. emma ve regina iyice arkadaş olmuş falan filan derken rumple profesör olarak bizim bella'yı kandırıyor ve şapkaya hapsedilmiş perileri kurtarırken bir adet canavar da dünyaya gelmiş oluyor.

.ortamdaki en karanlık kalpliyi yiyen kara bir canavar. görüntüleri falan güzeldi, muhabbeti de iyi, yetmiyor regina peşindedir ülen bu derken emma'yı hedef aldığını öğreniyoruz bunların hepsi iyi güzel ama kasabaya giriş izni vermeleri pek saçma oldu.

.anlaşma yaptık diyorlar iyi güzel, hadi iyiler böyle yapar falan o da tamam ama parşömeni neden bırakıyorsunuz arkadaş, girdikten sonra alsanıza ellerinden? o çok saçma oldu. bir şeye bağlamaya bile zahmet etmeden rumple'ın tekrar kasabaya girmesinin yolunu açmış oldular. tabi ki tekrar olaylara geri dönsün dışarda topal topal dolaşmasın ama çok basit oldu bu geri dönüş hikayesi.

.üstine pamuk ile yakışıklısının bu yeni cadı tipleri ile geçmişi varmış. ne olduğunu da artık uzatabildikleri kadar uzatacaklar anlaşılan.

.ikna kabiliyeti olan sert görünümlü bir cadı, deniz mahsülleri tadında dokungaçları olan bir cadı şu an kasabaya girmiş oldu. takımı tamamlamak için malefiz'i de getirecekler. kendisi kötülerden miymiş? filminde öyle demiyordu ya o tersinden yapılmış film falan demişlerdi. onun da olayı ejderha ateşi dediler ama ne bileyim rumple'un geçmişte karıştırdığı işleri sadece güven çerçevesinde anlattıkları için pek de umursamadıydım.

.vakti zamanında bunları kek gibi ortada bırakmış ama bu sefer elleri mahkum güvendiler rumple'a. amaç da aslında hikayeler açısından gayet güzel bir şey. yazarı bulmak ve kötülerin de mutlu sona ulaşmasını sağlamak. he o zaman nasıl masal olacak? onu da göreceğiz artık.

--- spoiler ---