27 Mart 2015

supernatural s10e16:

Paint It Black

--- spoiler ---

.intikamcı ruh avcıları yine iş başında, kim bilir kaç bölüm aynından yaptılar. hala usanmadılar bıkmadılar yapıyorlar. böyle diyeceğimizi duymuş gibi tüm bölümü buna ayırmadılar allahtan. crowley abimizi ve anasını tekrar konulara getirmiş oldular. eh buna da şükür ama oradan hikaye toparlanana kadar ölme eşeğim ölme.

.sevgili anasını dineyen crowley istediği büyücü meclisinden tipi getirdi. tanıdık olgun bir kadıncağız kendisi. işkencelerle falan bir miktar bilgi aldı. en sonunda cadı meclisinin artık güçlü olmadığını, harflerin adamlarının bunu engellediğini öğrendi. karıyı fareye falan çevirdi ve o olay orada bitti.

.şimdi bunca zaman nasıl bu bilgiden haberi olmamış? tamam meclisten falan kaçıyormuş ama güçsüz meclisten kaçmasını da mı fark edememiş? öyle saçma oldu biraz yani ya neyse.

.olaylar bizim winchester oğlanlarına uzanacak, crowley şimdilik bu konuda çekimser. castiel falan zaten kaç bölümdür yok piyasada, en son konunun neresindeydi? mühürle ilgili bir şeyler mi araştırıyordu. resmen öldürdüler melek hikayesini...

.yan konumuzda da 1700'lü yılların italyasında yaşayan bir ressam ve ona abayı yakmış bir kızcağızın hikayesi vardı. adam tekrar resim yapabilsin diye parmağını falan kesiyor, eti kemiği, kanı karışıyor ve ilhama geliyor ama adam bunu sevmiyormuş da başka kadınla aldatıyormuş da falan filan derken intikamcı ruh oluyor kendisi.

.günümüze de bir kiliseye gelen eşyalar ile taşınmış oluyor. pek alınmlı bir rahibe hatun hayalet terapisi yaparak ruhlarını huzura kavuştururmuş ama bu şiddet yanlısı çıkmış. bak sen allahın işine ki bizim oğlanlara da hep şiddet yanlıları denk geldi. koca bobby bile şiddet yanlısı olduydu. neyse hafif yine yalpaladılar ama çok deşmeyelim.

.derken olayları fark eden rahibe, bizim oğlanları çağırır. eşyalarını yak ülen derken sam günlüğü okuyalım falan der hemen yakmaz, günlükten tablodaki kana erişir, tablo ve diğer eşyalarını yakar ve mutlu son.

.yine bir araba konuşmasıyla da bölümü bitiririz. dean'in daha ölmek istemiyorum muhabbeti fena değildi aslında, bu diziyi kardeşlerden biri ölmeden bitirirlerse büyük ayıp ederler.

--- spoiler ---