26 Mart 2015

once upon a time s04e16:

Best Laid Plans

--- spoiler ---

.eh sezon konusu tamamdır diyebiliriz artık. adamlar yapıyor yine, yazar kitabın içindeymiş. sayfa da basit bir sayfa değilmiş. kapının kendisi imiş. yazarı diziye getirecekler ise ortalık iyice karışır. emma'nın kötü olması meselesi zaten ilgi çekici, üstüne böyle bir hikaye hiç fena olmaz.

.tabi eldeki karakterleri bir iyi bir kötü yapıyorlar orası bayıyor ama yapacak bir şey yok herhalde, hepsi masal sonuçta... august (sevgili pinokyo'nun büyüklüğü) tekrardan kalıcı görünüyor. burnunun uzaması falan iyi idi. regina biraz sınırları zorluyor ama bakalım ne zaman ortaya çıkacak iyilerden olduğu. tekrar kötülerden yaparlarsa o zaman isyan ederim.

.ursula meselesi fena olmadı. aile dramına bağladılar ama bunca yıllık kötülerin üç cadı diye gösterip sonra iyi yapmaları pek olmuyor. tabi hepsi birlikte yenmeleri imkansız diye ayırıyorlar herhalde ama bizim kanca ile bağlantısı varmış meselenin geçmiş hikayesinde onu anlattılar.

.gençken sağlam hatunmuş (nadir güzel zencilerden diyelim (tabi deniz hatunu hehe)) neyse babası posedion abimizin karısının intikamını almak için kızı ursulanın sesini kullanması muhabbeti varmış. ne kadarı masallara dayanıyor bilmiyoru ama sonunda kendini ahtapotumsu ursulaya çeviriyor. sesini ilk kanca alacak gibi yapıyor almıyor ama sonra intikamı için alıyor falan filan oluyor.

.insanların ne kadar kötü olduğu muhabbetinden buraya gelmiş oluyoruz. kötülerin mutlu olamaması ve kancanın mutlu sonunun emma olması meselesi pek romantikti ya emma'yı kötücül yapıp sezonu bitirebilirler şimdi insan bir şey diyemiyor.

.rumple kötülerden ise kötüler kazanmalı. hele hele bu salak pamuk ve yakışıklı abimizin sır saklama olayına geri gelecekler ki sinir bozucu bir kırılma yaşanacak orada kesin. şimdilik pek bir numara olduğu yok. dört gözle yazarı bekliyoruz.

--- spoiler ---