25 Mart 2015

forever s01e18:

Dead Men Tell Long Tales

--- spoiler ---

.eh bir kıpırtı oldu yine. sevgili henry'nin ilk öldüğü zamanki gemiye gittik. bu olayı şimdiki zamanda işlenen intikam cinayetleri ile güzelce birleştirdiler. zenci tip tanıdık bir tipti, diziye yakışan bir hareket oldu.

.hazine arayan denizciler ile başladılar, bir tanesinin ölümü ve cinayet soruşturması sırasında henry gemiyi fark etti ve kafa gitti. geçmişteki olaylara gittik, bu şekilde.

.vakti zamanında babasının gemisinde köleleri serbest bırakıp kurtarmak istemiş. tabi köleleri serbest bırakınca tayfayı öldürmeyecekler miymiş? orası da bir garip ya gemide kilitleri açacak anahtar ile geldiği vakit, bunu çağırmışlar falan derken vurulma olayı ve ölürken anahtarı elinden düşürmüş. köleler anahtarı almış, henry öldükten sonra da kaçıp kurtulmuşlar bir şekilde.

.adam amacına ulaşmış, kendisi de yeniden doğmuş ve olaylar bu şekilde seyretmiş. işin ilginci henry'i ölümsüz yapanın silah olduğu meselesiydi. 2bin yıllık abimiz için bu bir hançer imiş. henry için bir silah imiş. pek öyle değil gibi geliyor bana ama bunu test etmesi bile güzel olacak.

.ölmeye çalışan bir abimizdi, al sana seni öldürebilecek bir silah. dene bakalım dedi bizim adam, iyi de dedi güzel de dedi, bakalım ne yapacak henry bunu merakla bekliyoruz.

.jo'nun adamlarla takılmasından hoşlanmıyoruz. bunlar ne ara çiftleştirecekler esas adam ve kadını onu bilmiyorum ama böyle takılıyorlar hala. çok da üstlerine düşmüyor gibiler ama sırf arkadaşça da gelmiyor insana. alttan alta işliyorlar işte. zenci abimiz götürecekti az daha ama götüremedi.

.polisiye hikayesini biraz basit çözdüler. gözlerdeki genetik farklılık, bir gözü mavi diğeri kahverengi falan, buradan katili buldu. hele hele gözün lens olduğu sırıtıyordu resmen, pek olmadı ama yine de genel konuyla güzel harmanlamış oldular.

.yan karakter adli tıp yardımcımız komikler idi. bir iki daha böyle gülümseten olay vardı ki dizinin bu yönde de geliştiğini görmek güzel. tek tek olaylara takılı kalmadan şu henry'nin olayını güzelce açıklarlar umarım.

--- spoiler ---