27 Mart 2015

the flash s01e16:

Rogue Time

--- spoiler ---

.esas karaktelerini öldüreceklerini düşünmemiştim ama yine de önceki bölümde zaman yolculuğu meselesiyle şaşırtmışlardı. en azından bu kadar çabuk bir zaman yolculuğu hikayesi beklemiyordum. bu bölümle de şaşırtmacaları geri alıp dizinin normal seyrine koymuş oldular.

.tabi şu buz silahlı cold mudur nedir? en sevmediğim kötü karakteri daha çok görecek gibiyiz. salak salak işler peşindeler, flash'ın gerçek kimliğini öğrenip şantaj malzemesi olarak kullandı, flash da bunu yedi. şimdi bu nasıl bir çözümdür? nasıl günü kurtarmaktır?

.adam öldürmeden hırsızlık yapabilirsin demiş oldu yani, gelinen müthiş nokta budur. pek keyif aldığımı söyleyemem. başka türlü toparlanabilir miydi bilmiyorum ama olmadı işte tam. cold'un kız kardeşi rolünde tommorrow people'dan sevgili hatun kişisi (peyton list) vardı. o diziyle kardeş gibiler maşallah.

.tabi genel gidişata katkısı olacak tek iyi yönü dr. wells'den şüphe etmeye başlamaları meselesiydi. önceden edilmiş şüpheler üstüne yeni şüpheler gibi tekrardan olayları oradan devam ettirecekler. cisco'nun ölmeden olayları çözmeye katkıda bulunması da mümkün, hele hele normal zamanda günün öncesinde cisco reverse flash olayını sorguluyordu. onu da unuttular.

.aşk hikayemiz inanılmaz saçma ve salakça şekilde devam etmektedir. salak barry oğlanı ağzı iki karış kız buna ilan-ı aşk etti diye önceki kızı bıraktı, sonra oturalım konuşalım derken açıldı saçıldı. derken kaldı ortada öyle. açıklamaları da büyük olaylar sırasında bilinçaltı insana böyle şeyler yaparmış. o olay yüzünden ilan-ı aşk etmiş falan. hehe olaya gel var mı böyle bir şey? hele hele önceki bölümlerden beri, diğer kızla takılmasından beri salak salak bakıyordu, aralarına girmeye falan çalışıyordu. şimdi gelmişler böyle açıklama getiriyorlar.

.yetmiyor bir de yıldırım etkisiymiş de şuymuş buymuş diye dalga geçiyorlar. eddie yumrukluyor sonra sarılıyor falan. olmadı yani hiç.

.zaman yolculuğu meselesini çok daha iyi tasarlayabilirlerdi. pat diye kötüyü yakalaması da bir alternatif elbette ama bunun etkisi konuyla hiç alakası olmayan bir kaptan cold olayıyla olmamalıydı. hele hele gizli kimliğin ortaya çıkması falan iyice saçmaladılar.

--- spoiler ---