21 Mart 2015

samurai jack s04e04:

The Aku Infection

--- spoiler ---

.jack'in müthiş bağırışı ile başlayan bir bölüm, dövüşle başladıysak asıl olay jack'in içinde olacaktır tabi. bir miktar eski bölümlere gönderme yaptılar ama yine de konu yarım kalacak gibi duruyor. neyse artık fena değildi deriz.

.aku hastalanmış, jack tam saldıracak iken ağzından çıkan siyah balgam (bence) jack'in ağzına girer ve jack de hasta olur. hastalığı da aku, yavaş yavaş akuya dönüşür. yardım eden madencilerin taşını çalar, düşmekte olan adamı kurtaramaz. masum robotu falan öldürür.

.derken keşişlere gider, onlardan yardım istemeye gidecekmiş zaten yine başka bir zaman geçidini yok eder kendi elleriyle. derken keşişler bunu yakalar ama tedavin kendinde derler, içine döneriz jack'in anasını babası gaz verir. eskilerden tipleri gösterir ve elinde ışığın kılıncı ile akuyu yener ve kurtulur. taşları da iade eder ve biter.

.tabi sormam lazım jack'in kılıncı nasıl kendini kurtaramadı. normalde kötülük ile savaş için kılınç belirleyici idi. kılıncı tutamamıştı bizim aku, şimdi kendini hafif çizse siyahlık falan kalkardı. hadi kalkmadı diyelim kılıncı nasıl kullandı be arkadaş?

--- spoiler ---