22 Mart 2015

helix s02e10:

Mother

--- spoiler ---

.ikili hikayeyi bıraktılar ama olaylar güzel aktı. acayip işlerin ucu bucağı yok gibi. tarikat özünde ölümsüz bebeği aramak için milyon tane karıyı mahvetmiş, milyon tane çocuk yapmış. dişlerini sökmüşler karıların, dayamışlar hortumu doğurana kadar beslemişler sonra kesmişler bilekleri. damızlıktan beter, nasıl bir olaysa artık çok abartıydı ama o kadar da şaşırtıcıydı.

.tabi peter'ın tüm bunlar karşısında kanının donmayışı ve gidip karının tekini öldürmesi ise biraz saçmaydı. tamam salak bir tipti, dengesizdi, haindi şuydu buydu ama bu kadarına da pes dedirtti. ülen nasıl doktorsun? nasıl insansın? saygı görmek için tarikatın başına mı geçecek? insanlar niye takip etsin bunu? saçmaladılar biraz ama olayları ele alışları güzeldi.

.julia ve sarah birlikte çalışıp meseleyi çözdüler gibi gösterdiler ama son kısımda o kadar name de boşa çıktı. çılgın kızcağızımız (ki kendisi asker elemanın elini kesip yalayandır, yetmeyip de düşerken bir tekme de atandır) çabuk bir sonuç bekliyor imiş. bebek ile tehdit edince julia bebeğin önemini açıkladı.

.kök hücre falan filan derken ne deseler beğenirsiniz a dostlar? fetüsü içine koymaları gerekiyormuş, ulan kocaman bir şey zaten. hadi onu geçtim erkeklere nasıl ölümsüzlük verecekler bebek ile? biraz abartı oldu, hafif saçma oldu ama şaşırtıcıydı yine.

.kyle elemanı kafayı yedi iyice, küçükken buna kokuyorsun diye bok atmışlar, baya bir zorluk çekmiş ama hastalığın yayılması ile bunların başa geleceği belliydi, daha iyi kontrol etmelilerdi. ellerindeki tek tedavi umudu soren veledini öldürecekti az daha, onun yerine kanayan ağaca ulaştılar. ha buradan tedaviye gitmeleri pek mümkün değil çünkü zaten otuz yıl sonra bunun olmadığını biliyoruz.

.şimdi otuz yıl sonra zaten dünya yerle bir olmuş bunlar neyin derdindeler diye insan soruyor ama muhtemelen sezon sonunda bunun tersini gösterip kandıracaklar, başka bir zaman içinde dünyanın çivisinin çıktığına dair bir ipucu verecekler.

--- spoiler ---