18 Mart 2015

once upon a time s04e15:

Poor Unfortunate Soul

--- spoiler ---

.pinokyoyu geri getirdiler, yazar meselesinde en fazla o ileri gitmiş. konuları tekrar ediyorlar gibi, regina'nın kötü olması meselesi de tekrar ederse yok artık dedirtecekler. geçmiş hikayede anlatılan meseleler zaten tekrarın da tekrarı. masallar bile birbirini tekrar etmiş gibi. malefiz hakkında çok bir şey bilmiyorum ama pamuk prenses hikayesine benzer olmuş olaylar, belki de orjinali öyledir bilmiyorum.

.büyük plan buymuş, yazar hakkındaki ipucu pinokyoyu adam haline getirip, august muydu neydi, eskiden tahta olduydu abimiz şimdi tekrar aynı tipte karşımıza geldi, buna yazarın nerde olduğunu sormak imiş.

.çocuğu kaçırdı, başına bir hal gelirse müdahale ederim dedi. çocuğu adama çevirdiler bir şey yapmadı, öyle baktı kaldı. regina kesin dönecek herhalde. en azından kendi mutlu sonu için yine iyilerin canını yakacak ya da yaktı.

.neyse bundan başka hançer meselesinde de numara çekti bizim rumple, yavuklusu belle'nin başkaları ile takılmasına üzüldü falan ama çok da belli etmedi. yapacak bir şey yok tabi.

.malefiz olayları iyidi güzeldi ama ejderha görüntüleri falan kötüydü. ateş görüntüsü de allaha emanet idi. adamlar  o kadar sene devam et ama bir görüntüleri toparlayama olmuyor yani. önceki yaratıklar yine iyidi ama ejderha pek olmadı.

.bir tane prensesimiz vardı, auora mı neydi? yine onu gördük, dönüp dolaşıp aynı tiplere geliyoruz. onu uyutan malefiz hanım imiş. her seferinde de daha çok eziyet etmek için böyle öldürmeden bir yol bulurlar ki kahramanlar kazansın.

.sonra neymiş efendim mutlu son kötülerin olacakmış, bu kafayla olmaz tabi. tümden dengeleri değiştireceklermiş. kolay işti sanki, tüm masalları altüst ederseniz dünyanın dengesi ne olacak?

--- spoiler ---