17 Mart 2015

the walking dead s05e14:

Spend

--- spoiler ---

.acayip işler oldu. adam harcama bölümü yapmışlar o yüzden iyidi ama şimdi olay olsun diye dışarı çıkmak gibi de oldu. neyin bozulduğu, ne aradıklarına bile dikkat edemedim. dışarı çıkacaklarsa olay olacak dedim ve cidden manyak olaylar oldu.

.tabi iki olayı birlikte düşünmek lazım, bu mal topluluk geride adam bırakarak bu kadar nasıl ilerlemiş? nasıl hayatta kalmışlar onu sorguladım. ellerinde o kadar kaynak var ama başları sıkışınca kaçıyorlar. bu kafayla nasıl adam kalmış? nasıl hepsi ölmemiş? inanılmaz geldi, aradaki farkı vurgulamak için yaptılar böyle sanki ama iyidi.

.sonradan katılan zenci veledi öldürdüler. beth'in ölmesine neden olan velet hehe, fazla yaşamadı, o da cennete yükseldi. ölüm sahnesi pek tatlıydı. korkak itin teki kendi götünü kurtarmak için dönen kapılada sıkıştıkları sahnede kaçtı gitti, o sırada diğer taraftaki zenci oğlan da yakalandı ve ağız yüz parçalanırken öldü. bu ısırma ve parçalama sahnelerinde nasıl hala canlı kalıyorlar onu da pek anlamadım. insan acıdan bayılmaz mı lan?

.işlerin berbat olduğu kopma noktasını o kadar beğenmedim. kasklı zombi hiç görmemiş mi? adam sıkıyor da sıkıyor. üstünde bomba varmış, ona geliyor ve patlıyor. bizim lez polis kız kafadan yaralanıyor, kendisi demirlere giriyor. halbuki glenn dur dediydi. baştan saygı duyup lafını dinler gibi başlattılar ama sonra yine ellerinde patladı. neyse işte patlatan elemanı da kurtaracak gibi yaptılar ama diğer eleman yine altına sıçıp kaçınca kurtaramadılar. daha önceki insan kaybettikleri olayda da bunlar hatalıymış. insan şaşırıyor işte bu kafayla nasıl yaşamışlar diye. eugene bile korkusuz oldu resmen hehe.

.asıl olayı pederin manyaklığı ile yapacaklar. oradan hikayenin gideceğini tahmin etmediydim ama yine de sonuçta topluluk içi anlaşma ve insanların birbirini yemesi meselesine geçmiş olacaklar. vali olayından çok bir farkı kalmayacak gibi görünüyor. şimdi bu peder incil yırtarak bize ne anlatmaya çalıştı. grup kötü, rick kötü diyor. yamyamları öldürdüğü sahneyi diyorlar herhalde de ne var bunda? üstelik kendisi insanları kiliseye almayıp ölmelerine neden oldum diye kafayı yiyordu. bu olaylar anlatılmayacak mı?

.meggie diğer taraftan duydu söylediklerini, bu olay ve carol'un peşine takılan oğlanın babası meselesi de birleşince rick kaplan kesilecek. zaten karıya çakmak istiyor. bir sürü mazeret yaratılmış oldu. aile içi şiddet yüzünden adamı öldürmelisin hükmü biraz fazla olmadı mı? ha kendisi yüzünden diyor iyi güzel de abartı kaçtı sanki.

.bunlar haricinde abraham abimiz iyidi, lider ruhlu tip. adam da kurtardı işleri de yaptırıyor. önemli pozisyona sizleri geçiriyorum diye ağlamaya başladı baştaki şeytan yüzlü karı... 

.bunca zamandır gözlemliyoruz demişlerdi. bu kadar dinlemişler etmişler, peder ve yamyam muhabbetini bilmiyorlarsa ona da şaşıracağım, bakalım artık.

--- spoiler ---