18 Şubat 2015

The Originals s02e14:

i Love You, Goodbye

--- spoiler ---

.kol'u öldürdüler sonunda, cadı olarak ölüp daha sonra geri getireceğim diye yemin etti rebekah. bir anlamda senin görevin bitti ama lazım olursan çeker çıkarırız demek oluyor. tabi rebekah'ı oynayan eski oyuncu sadece seslendiriyor mu? o kısımda hala şüphelerim var. belki sadece sesleri benziyordur, neyse çok mühim değil.

.klaus, hayley ve jackson'u evlerine çağırdı. ne geniş adamlar, bir diğerinden çocuğu var kardeşine aşık ama başkası ile evleniyor ve evlerine çağırıyor. elijah durum karşısında evden ayrılacağını söyledi ya hikayeyi onun tarafına bölerler diye tahmin ediyorum. bakalım ne yapacaklar?

.ilkin evlendikten sonra jackson'u öldüreceğini falan söylediydi. bizim asil elijah yine engel oldu biraz, daha sonra psikolog kızımız gelişim psikolojisinden biraz dem vurduktan sonra eve davet etti. artık nasıl bir karmaşaysa tek evde geçecek anlaşılan.

.kol'un ölüm sahnesi iyidi, aynı şekilde elijah'ın hayley'e gelip konuştuğu sahnede akıttığı tek damla göz yaşını da beğendim. tabi karakteri beğenmekle ilgilidir ama güzel yapıyorlar yine de, adamlar içli arkadaş. akıt deyince akıtıyorlar.

.kimse finn canlanmıştır falan filan diye düşünmedi nedense, freya finn'i canlandırdı. verdiği kolye ile bunu başarmışmış da neymiş. dahlia mıdır nedir, çılgın teyze de geliyormuş, gelirmiş. büyüler onu çekiyormuş falan filan bu meseleyi kış geliyor hesabında tutuyorlar hala.

.kurt adamların ve üç beş köken vampirin koruduğu bir bebeğe dalacak bizim çılgın teyze, iyi bir aksiyon çıkar ama oraları çok yapmıyorlar. daha çok muhabbetine gidiyor zaman. ha şimdi sormak istiyorum freya bu durum karşısında benim başıma geldi hope'un başına gellmesin diye diğer tarafta olmaz mıydı? niye finn'e destek oluyor? saçma geldi biraz bu bana. finn'i de öldürseler de kurtulsaydık iyidi.

.eşcinsel aşıklar meselesini de abarttılar. gereksiz ve yama gibi duruyor. tamam esas karakterlerden biri yapmaya çalıştılar ama bunca olay içinde siparişle öpüşmeler gibi bir his bırakıyor insanda, siz de izleyin eşcinsel kardeşler gibi göz kırpıyor. ne garip.

--- spoiler ---