6 Şubat 2015

The Originals s02e12:

Sanctuary

--- spoiler ---

.hızlandırılmış izlemeye alıştım iyice öyle yapıyorum, bilmiyorum saygısızlık mı oluyor ama cidden artık normal hız ağır akıyor gibi geliyor, hele hele bir şey olmuyor da öyle name yapıyorlar ya deli ediyorlar.

.bölümde olay olarak freya kurtuldu sadece mesela. klaus hayley'i engelleyecekti güya kabul etti, bunu da olaydan sayarsak iki tane olay oldu sadece. bu olaylar için de elli saat muhabbet.

.finn tarafında bir olay da olmadı, gay oğlanı kaçırdılar o kadar. bari marcel'i de kaçırsalar olay sayacaktım ama bir tane oğlan için kol salağı ölüme lanetlendi. o da ölmeyecek ve bu da olaydan olmayacak yani öyle boş beleş işler işte.

.freya dedikleri hatun kötü değil miymiş? rebekah'ı serbest bıraktı, yüz yıllık uykusundan yeni uyanmış da biraz çizgi film izledikten sonra olaylara dalmış gibi oldu, tek olayı ilk doğan çocukları toparlamak ise bütün savaş hope üzerinden sürecek demek ki bu da fena değil aslında.

.aile vurgusundan evlat sevgisine oradan da mücadeleye girişecekler gibi görünüyor. finn de mevzuyu çaktığına göre olaylar o tarafta toparlanıyor ama tabi yirmi küsür bölüm süren sezonun ortasında bu konu tamamsa gerisini dolduracaklar da dolduracaklardır.

.anne ve baba tipini resmen pasifize ettiler, dursun köşede sonra kullanırız hesabı oldu. kol ölürse şaşırırım mesela ama bakalım ne olacak? elijah'ı doğru düzgün göremedik, koruma modunda güya da işler oraya gitmedi henüz. işte klaus ortalıklarda takıldı artist artist konuştu sonunda sırrını açıklayabilirsin dedi ve gitti. daha sonra öldürürüm falan diyor da ne fark eder o zaman niye riske atıyorsun? hayley o zaman öldürsen de düşmanın olmayacak mı yani?

--- spoiler ---