6 Şubat 2015

the 100 s02e11:

Coup de Grâce

--- spoiler ---

.clarke ile anası karşı karşıya geldi, utanmasalar kavgaya tutuşacaklardı, kan akacaktı ya neyse ki anası geri adım attı. clarke birden coştu iyi güzel yaptı, anasının yaptığı gibi yapılmaz tabi. burada genç yöneticilerin dinamizmine gönderme yapmışlar herhalde.

.bellamy'nin canı çıktı diğer tarafta. şimdi hasat kurbanlarının sürecini gördük, kafesi gördük, çıkamayacağını gördük, kan alımını gördük, mayaya kadar zaten imkanı yok kurtulamazdı da maya neden bu kadar yardım ediyor o da biraz uymuyor sanki karakterlere, kendi canını nasıl kurtaracak?

.neyse hadi diyelim her şey yolunda gitti ve kafesten yerlileri kurtardılar iyi güzel de bu adamların günlerce kanını boşalttılar ellerini kaldıracak halleri kalır mı? nasıl içten ordu be kardeşim? plan biraz saçma geldi bana ya bakalım ne yapacaklar?

.üstelik tam da savaşsız bir çözüm olacak dediydik, jasper başkana gitti. başkan olaylardan haberim yok diyerek monty'i falan kurtardı ama derken devrik başkan oldu. orada da oğul babayı yendi, oğul çok ufak da olmasa yine yönetime gönderme var sanki.

.raven'in tripleri biraz sıkıntılıydı, telsizi kurcalarken en azından bellamy araya girdi de mesele uzamadı. clarke ile arasında sorun olacak da uzatacaklar da uzatacaklar diye korktum. finn'i çabuk unuttular tabi.

.kumandanı göremedik bu bölümde gözlerimiz aradı, clarke resmen yerlilere de liderlik etmeye başladı. nereye kayboldu bu kadın? özletmesinler çok.

.at üstünde clarke'i namlu ucunda görünce de biraz telaşlandık ama öldüremezler tabi hatunu, kolay değil. diziye tek başına liderlik ediyor dişi aslan maşallah.

.kafesteki yerli hatunu daha sonra göreceğiz gibi geliyor bana, bakalım ne olacak o mesele şimdilik belli değil bir şey. psikopat oğlan hepsini öldürür bile. adamın yapmayacağı yok.

.yakaladıkları adamı serbest bırakmak yerine radyo ile de iletişim kurabilirlerdi neden böyle bir şey yaptığını pek çözemedim. psikolojik savaş mıdır nedir? bilmiyorum artık neyse göreceğiz bunu da.

--- spoiler ---