19 Şubat 2015

supernatural s10e14:

The Executioner's Song

--- spoiler ---

.sezonun en iyi bölümü olabilir, en azından şimdilik öyle gibi. bir kere dört esas oyuncusu aynı karedeydi. hepsi arkadaş olsun da takılsın falan ne iyi olur. yetmedi kabili getirdiler, kendisi kafayı sıyırmış katletmeye devam etmiş. abimiz hem sağlam duruyor hem de iyi laflar ediyor.

.kendi soyundan olanları bulup öldürmeyi seçmiş, ilkin idamlıklardan falan gidiyor ama bir bakıyoruz bölüme kan can gelsin diye daha bir çocuğu baştan öldürmeyi seçiyor. sonuçta kanında var ilerde ne olacağı belirsiz ama ben işimi temiz yapmayı severim diyor.

.bu durumda bizim ekip toplanıyor ve kabilin ölüm emrini veriyorlar. tetikçimiz dean hazretleri. crowyler bıçağı getiriyor, castiel destek oluyor, sam iki dramatik bakış atıyor falan filan derken olaylar başlıyor.

.ilkin çocuğu yem olarak kullanacaklarını sandık ama crowley konu için bir büyü ile gelmiş, melek gibi adam yeminle. kabili kandırıyorlar ve mührün içine alıyorlar. tabi hangi mühür kabili durduracakmış şaşarım? orada bira açık var aslında adamı süpermenden kuvvetli gösterip de mühürle durdurmak pek olmadı. tam olarak cinsi neydi hatırlamıyorum ama şeytandıysa bile normal şeytan değil.

.castiel'i sinek gibi ezerim diyecek şeytanlardan lucifer ile kanka olmuş tip yani. ilk bıçak için bunları kandırmış. dean ile dövüş esnasında açıkladı her bir şeyi. asıl mühim açıklamalar genel senaryo açısından beklenen sona bir ışık gibiydi. dean çıldıracak ve sam'i öldürecek mi? kabil mührü falan zaten bu anlamda güzel bir tamamlama olur. ilk crowley ölecekmiş, sonra castiel, sonra da dean.

.senaryo bu yoldan giderse crowley'nin ölümü bile büyük bir olay olur diyorum ama tabi yirminci sezona mı? ne ara ölecek bu kadar esas karakter? bu kısımları bilmiyorum.

.şimdilik kıpırtı crowley cephesinde. anasının gazına gelmez falan filan derken son konuşmasından etkilendiği ortada. gaza geliyor aslında bir hayli de çaktırmıyor gibiydi. tabi crowley'den daha iyisini bekleriz, her ne kadar o cadı anası da olsa veledi anasını geçmiş olmalı, en azından zeka olarak.

.bölümün bitişinde sam'in umut dolu dean konuşması ardından castiel'e dean'in yardıma ihtiyacı var demesi de iyidi.

--- spoiler ---