19 Şubat 2015

the flash s01e14:

Fallout

--- spoiler ---

.firestorm için de yeni bir dizi yapsın abilerimiz. arrow'dan üç dizi çıksın falan ne bileyim. şimdi firestorm hikayesi daha ilgi çekici oldu. önceki bölümden ayrılma süreci başarısız oldu gibiydi ama radyasyon olmayınca döndüler geri baktılar, süreci başarılı imiş.

.daha sonra hepsi normal oldu diye kaktıracaklardı ki bir baktım aletle bir birleşip bir ayrılabiliyorlar. tabi bunda general rolündeki abimizin rolü büyük idi. önce flash'ı etkisiz hale getirdi sonra profesörü kaçırdı. işler zora gelince de bunlar kabullenerek birleştiler ve al sana süper yeni bir kahraman.

.dizide kalsaymış falan diye düşünürken amerikan ordusundan kaçmak için uzaklara gittiler ve geri geleceğiz şekilde de olayı bitirmiş oldular. çok da içimize sinmedi ama yapacak bir şey yok böyle yan konuya can kurban diyelim.

.asıl olay barry'nin anası meselesiydi. zamanda yolculuk fikriyle geldiler. bu sefer hazırlıklı olacağım diyor da ulan ya o zaman da hazırlıklıydıysan da başaramadıysan demiyor kimse. neymiş halogramdan ders çıkaracaklarmış da bir daha aynı hataları yapmayacaklarmış.

.reverse flash dedikleri abimiz zaten iki adım önde adam geleceğin bilgisi ile takılıyor piyasada bundan haberleri yok, kanda nasıl doktor çıkmadı onu da hala anlamadım, adam bu sefer maskeyi bile çıkardı maymuna generali yem ederken, iyice olaylara dalacak mıdır? derdi nedir bu kadar insan anlamıyor.

.mesele süper kahramanın kendi annesini kurtarıp kurtaramayacağı meselesi gibi bir şey. paradoks yaratıp eğer annesini kurtarırsa flash olamayacağına dolayısıyla kurtarmaması gerektiğine falan çıkartırlar kesin, o kırmızılı sarılı ışıklar içinde bunu bile tartışıyor olabilirler. 

.neyse artık adamlar ne yapıyorsa yapsınlar, geçmişe yolculuk muhabbeti riskli konu, bir sürü paradoksu var, aynı konulara dönüp gelirsek üzülürüz. doğru düzgün yapabilirlerse güzel olur. bekliyoruz bakalım.

--- spoiler ---