5 Şubat 2015

supernatural s10e12:

About a Boy

--- spoiler ---

.öyle saçma yan konuya göre fena değildi ama ne bileyim yok artık. hansel ve gretel ile geldiler. masallar dünyasına gireceksek şimdi kimler kimler var, arasa acayip tanrılardan falan takılıyorlardı da bu cadı olayı gereksiz oldu sanki.

.dean'in velet halini oynayan tip iyi oynamış, tripleri yine gördüm kendisinde iyi olmuş. bu bağlamda espiriler de güzeldi ama hepi topu bu kadardı.

.yine dean ben durayım sığınakta der, sam çalışmalıyız der tabi gören de amelelik yapıyor sanırsın. avcıyız biz avcı! neyse işte ikna ederler olaya giderler, derken barda takılmacaya döner yine, içkisini falan alır. kendini kaybetmekten korkar. bir kadın ile tanışır muhabbet falan derken, bir tipin bunu takip ettiğini görür, peşinden yetişmeye kalmadan kadını kaybeder. hop kendisi de kaybolur.

.sonradan öğreniriz ki bu hansel imiş, boynundaki büyü torbası ile büyükleri çocukluk haline döndürüp cadıya yemek olarak götürüyormuş. artık kaybolan çocukları çok aradıkları için böyle bir yöntem bulmuşlar. ha bu avrupalı cadımız niye buralara gelmiş? o da crowley'in anası içinmiş. hikayeye oradan bir bağlama çekseler daha iyi olurdu belki ya neyse işte...

.velet dean geri döner kızı kurtarmaya, ellerindeki özel yanıcı maddeyi tutuşturamaz, derken hansel ile boğuşurken büyü torbasını alır ve geri tekrar büyük haline döner günü kurtarır, büyü torbasını cadıyla birlikte yakar ve bölüm biter. kız küçük olarak kalır, bunu ikinci şans olarak görür falan filan.

.kabilin mührü meselesi için de biraz takılmışlar işte velet kalacakmış da mühür geçmiş de falan filan e bu kadar kolaydıysa büyü ile mühürden önceki zamana döndürsünler be arkadaş, bir dek bu büyüyü bu cadı mı yapabiliyor yani?

.sırf velet kalmasınlar diye şakacıktan dövülmeleri falan da söylemedim. neyse o kadar şey söyledim ama işte eğlenceli oluyor, izlerken sıkmıyor. kendi dünyalarında akıp gidiyorlar. aynı şeyler, aynı laflar falan olsa da bu değişmiyor artık.

--- spoiler ---