5 Şubat 2015

forever s01e14:

Hitler on the Half-Shell

--- spoiler ---

.adam olayının geri dönüşünü yan konuyla birleştirelim demişler. nazidir hitlerdir falan da serpiştirince güzel bir bölüm oldu. normalde bayıl bir hikaye ama henry'nin babasıyla bile bağladılar olayı sonra abe'in alesinden çıktılar bitirdiler. nasıl ördülerse böyle artık.

.adam abimiz vakti zamanında nazilerin yahudi kampında ikamet eden bir abimizmiş, bunun ölümsüz olduğunu fark edince üzerinde deney falan yapmışlar. o da kurban dedi abe, belki ilkin iyidi sonra böyle olunca kötü oldu falan filan ama neyse hikayesine sonra devam edecekler herhalde.

.özür dilemek için başka bir adama işkence ederek öldürmesinden falan hiç bahsetmediler, artık adam biçmesi normal geliyor herhalde. tabi şöyle bir durum da var, baştan neden yüzünü sakladın be arkadaş? şimdi niye gösterdin? bunu da bir yere bağlasalar iyi olacaktı.

.yan konumuz da vakti zamanında nazi kampında takılan bir almanın vicdana gelip paha biçilemez sanat eserlerinin mirasçılarını bulup iade etmesiydi. insanın aklına iki şey takılıyor. bu almanlar hep bir mahcubiyet ya da mutlak bir özür dileyeni varmış gibi gösteriyorlar (ha bu arada ortalama bir insan günde 12 kez özür dilermiş hehe), bir de sanat eserleri hep bunlardan mı çıkmış nedir öyle bir oda dolusu milyar dolarlar değerinde sanat eseri arkadaş.

.bu detaylara takılmadığımız zaman cinayetin de basit bir iş olduğunu görüyoruz. parasız kalan oğlu değerli eserleri babasını bedavaya verdiğini görünce sinirlenip öldürmüş babasını. bu kadar basitmiş olay, ilkin oğlunun üzerinden olaya gitmemeleri ve gözkapağından sonra fark etmesi henry için ayıp aslında ama işte hikayenin orta kısmı aksın sonunda da toparlarız demişler.

.adam'in dönüşünü daha şatafatlı bekliyordum ama bu da kabulümüzdür, 2bin yıllık adam olarak piyasada takılsın, henry ile muhabbet etsin o bile yeter. kanında bir sürü hastalıktan kalan antikor varmıymış ne varmış? öyle çılgın bir adam, bu adam...

--- spoiler ---