8 Şubat 2015

helix s02e04:

Densho

--- spoiler ---

.biraz karman çorman oldu aklım, hiroshi niye öldü? öldü gibi gösterdiler ya hani ölümsüzdü? kafa kopmadan falan ölmüyor olmaları gerekir. julia da öldü gibi göründü ama ölmediyse bile yerlerde kaldı, yavaş yavaş mı iyileşiyorlardı? bunların ölümsüzlüğü nasıldı? yoksa normal insan gibi mi ölüyorlardı da ölmeyince ölmüyorlar mıydı? ya unuttum ya da karıştırdım. neyse netleştiririz bir ara.

.hiroshi'nin deliliği muhabbetini iyi abarttılar ama eğer öldüyse dördüncü bölümde bitirmiş oldular. julia'yı da diğerlerine yaptığı gibi yapacaktı ama şarkıyı söylemeye başlayınca bıraktı gibi algıladım, tabi saniyelik vakit kalmıştı. neden öyle yaptı ya da neden kılınç dövüşünde anası geldi de bunu kurtardı, o kısımlar pek bulanık oldu. yine de dövüş sahnesi güzeldi.

.meyva toplarken adamın tekine arı soktu. Flight of the Bumble Bee şarkısı eşlinde idi sanırım bu olaylar, derken adam çıldırdı. kollektif çocuk yapan karısını öldürdü. adamlar bildiğim komün hayatı yaşıyor, babası belli değil falan çocukların. işin bu katmanının kafası çok iyi aslında.

.neyse sonra cemaat biraz sıkıntıya düştü, bizim tarikat lideri hafif ağlamaklı konuşma yaptı falan biraz moral verdi. cdc ekibine güven aşılaması ve üç kadın meselesi garipti. üç kadın da ana kız ve torun şeklindeymiş. nasıl bir ilişki varsa artık çok acayip. başarısız olanı da idam ediyorlar da portresini asıyorlar gibi bir algı verdiler.

.esas olay peter meselesinin ilaria ile hala bağlı olması meselesi idi. alan kardeşinden şüphelendi haklı olarak. kafaya çaktıktan sonra bulmuş gibi yaptı, virüs araştırmalarının oraya götürdü abisini ve iki dakkada olayı çözdü nerdeyse. yediklerinden bulaşıyor imiş, farklı bir şeyler yemiş ve bir tanesi bağışıklık kazanmış.

.şu kaçan çocuk meselesini de iyi bir yere bağlasalar iyi olacak, şimdi sarah bu konu için anasını zorlarken çekti bıçağı şişledi hatunu, bebeğim diyerek kanlar içindek aldı. şu haliyle yine ölmemesi gerekiyor ama bilemedim nasıldı bu ölümsüzlük olayı. tabi hamilelikten kurtulsun artık. inançlı birini fazla zorlama demişti ona eleman.

.yeni eleman iyi oturmuş aslında, gözü pek. gelene gidene gider yapıyor. işini severek yapıyor, risklerden kaçmıyor. çalışkan bir tip. iş bitirici biri ama öldürürler kesin bunu, aynı tipte ilk sezon şişko sarışın vardı. farelere yem ettilerdi. ha bunu yapan tipi de ilaria'nın başında gördük. sevgili asker karakteri.

--- spoiler ---