7 Şubat 2015

sleepy hollow s02e15:

Spellcaster

--- spoiler ---

.katrina'yı durduk yere kötü yapacaklar. henry olayında böyle bir izlenim bırakmışlardı. o olaylardan sonra olmadı şimdi rahip büyücünün lafıyla kötü mü olacak yani? yanlış yoldaymış, içindeki kötülüğü serbest bırakırsa daha güçlü olacakmış falan filan derken çiceği yok etti. saçma oldu biraz ama yapsınlar da kurtulsunlar.

.kaptan ve henry meselesi de tamamen işbirliği şeklindeymiş. içine kaçmamış, muhtemelen adamı da bu diriltmiş olmalı şimdi henry adına çalışıyor. bölümdeki süper güçlü kitabı henry'e getirdi ve işler artık olayları ben yöneteceğim diyerek bitti.

.bu vakte kadar da motelin tekinde tek başına takılıyormuş. babasından tekmeyi yiyince kendine gelememiş herhalde. moteldeki ana ve oğluna sempati duydu. derken kurt kuzu benzetmesi yaparak bunları sıkıştıran tipleri öldürdü. eh yani idare eder işte.

.bölümün yan konusunda kantrina'nın annanesinin döneminden kalma bir rahip büyücünün saçma bir aşk ve cadı yakma hikayesi idi. adam cadıları yakalayıp öldüren cadı imiş, sonra cadılar bundan intikam almış. arafta imiş ama moloch ölünce gelmiş, şimdi ilk diriltecek zombi olacak dediler, yok sonra geçmişe gidecek her şeyi değiştirecek dediler.

.hiç bir şey de yapamadan yakaladılar öldürdüler. bir bölümlük kötü olunca hemen öldürüveriyorlar işte. kanlı büyüleri görüntüleri güzeldi. katrina ile çarpışma görüntülerini de beğendim ama işte senaryo olarak zayıf ilerliyor.

.sarışın adamdır, abby'nin kız kardeşidir falan piyasada yoktu. bir kelime bir şey diyorlar kafalarına göre takılıyorlar. sonra pat diye getiriyorlar. bütünlük yok, genel konu güya dünyaların yok olması ama olmayacağı belli ne bileyim öyle izliyorum işte de uykumu getiriyor.

--- spoiler ---