28 Ocak 2015

The Originals s02e11:

Brotherhood of the Damned

--- spoiler ---

.iyi güzel de şimdik elijah'ın bu sırrını annesi biliyor ise neden bunlar kapışır iken aralarını bozmak için kullanmamış diye sormak istedim. adamlar şimdi kardeşler arası bir bölüm çevirelim demişler, karakterlerini biraz değiştirelim oynayalım demişler. iyi güzel demişler ama önceki olanlar ne olacak?

.annesi böyle bir hatayı nasıl yaptı? hele hele klaus'un aklına girmek istiyordu. elinde böyle bir koz da vardı ama hiç bahsini bile açmadılar şimdi finn bunları büyü ile bir yerde hapsedince karakter yansıması olarak büyüyü kırmak adına elijah önce itiraf etti ki bu da aslında finn'in de dediği gibi asil bir davranış idi, yani aslında baştan çökmesi gerekirdi bir bakıma paradoks diyelim.

.neyse klaus affedebilme kabiliyetine sahibim falan dedi. yersek artık, bunca zaman affedemedi kimseyi, burnundan getirdi herkeslerin ama şimdi bunu başarmış gibi gösterdiler. ilerde bu mevzudan arıza çıkartırsa finn'in bu büyüsünü nasıl bozdun diye sorarlar adama ama unutmasınlar.

.marcel'in savaş zamanı askerleri vampir yapması, insanlara liderlik etmesi ve beslenmeye direnmeleri olaylarına girdik çıktık da ulan kenarlardan yürüsenize, ortalarından yürüyorsunuz, saçma olmadı mı orası?

.derken finn geldi götürdü vampirleri, neymiş sır sakladıklarından şüphe ediyormuş. iyi güzel, şüphe etsin ama vampirleri niye götürüyor? kimse zaten sırra vakıf değil ki? finn biraz mallık ediyor. tek kötü olarak yetersiz kalıyor. diğer mühtiş cadı gelmeli. neyi bekliyorlar anlamadım.

.hayley salağı da dürüstlük meselesine girdi. eleman bunu kandırdı, klaus da arkadan koştu yetişmeye çalıştı. sonraki bölümde de cadı yerine bunların evlenme seramonisini falan mi izleyeceğiz? neymiş bir şeyler tüttüreceklermiş, dürüst olacaklarmış. kızını korusana be kadın? nasıl anneymiş ben anlamadım.

--- spoiler ---