28 Ocak 2015

samurai jack s02e12:

Jack's Sandals

--- spoiler ---

.güldürüsü bol bir bölüm yapmış abiler. sandalet, sandal falan diyorlar da bildiğin takunya bu arkadaşım. adamlar kültürlerine sahip çıkıyor ve takunyadaki komfor hiç bir yerde yok demeye getiriyorlar.

.jack abimiz serin bir su kenarında dinlenmeye çekilir, takunyaları çıkartır. derken motorlu bir çete gelir, sinek vızıltısı ile karışık kovar iken üstüne geldiğini son anda fark eder ve sıçrar. şu süper sıçrama olayına gönderme olarak da kabul ettim bunu ya işte elemanlardan kaçar ama takunyaları kurtulamaz.

.derken peşlerine düşer, şehirde terör estiriyorlardır ama ilk karşılaşmada ayağı çıplak olduğu için haklarından gelemez. sonraki karşılaşmalar için hakem kılıklı (bilindik biri herhalde) bir amca tarafından ayakkabı temin edilmeye çalışılır. tahta topukluda en çok güldüm, her biri komikti.

.derken takunyalı bir çocuk görür ve gelenekleri sürdüren bir aile ile tanışır. misafir ederler, takunya yapar gelenekçi amca var al şu takatukaları takatukacıya götür şeklinde de bölüm ve sezon sona erer.

--- spoiler ---