29 Ocak 2015

supernatural s10e11:

There's No Place Like Home

--- spoiler ---

.meleksiz ve şeytansız bölümlere göre güzel oldu çünkü onlar yerine sen bir meleksin yavrum denilecek charlie vardı. kendisi eureka hatunu, hafif elf falandı da herhalde bir aralar neyse işte en son onu oz'a gönderdiydik. oradaki macerasını tamamlamış ama savaşları kazanmak için bir anlaşmaya yapması gerekmiş. içindeki kötülüğü ve iyiliği ayrıştıracak bir olayla sonuçlanmış bu da...

.derken olaylar molaylar olmuş dünyaya iki kişilik olarak geri dönmüş ve anasına çarpıp öldüren adamdan intikam almaya başlamış karanlık charlie. olaylar oralardan başladı. ilkin stargate serisinden tanıdığımız abiyi döverken gördük kendisini.

.daha sonra bu dayak görüntülerinin komşu telefonu ile çekilmiş videosunu bizim oğlanlar izledi ve olaylara daldı. sam iyi charlie ile dean de kötü charlie ile takıldı bir bakıma. kendi karakterlerine göre taraf seçmiş oldular.

.dean'in kandırılması biraz saçma geldi. kötü charlie en son vur kaç yapan adamla sadece konuşacağım diye dean'i nasıl kandırabilir ki? eh oraları sallamışlar biraz. derken adamı öldürdüğü halde barda muhabbet etmeleri dean'in içindeki kötülük meselesine bağlandı biraz.

.kötü olmak özgür olmaktır dediler, güzel dedirttiler aslında bu kısmı. bu muhabbetler olurken de sam ile iyi charlie vakti zamanında harflerin adamlarından olan tipi bulmaya gittiler. onun da başına benzer şeyler gelmiş ve kötü kişiliği oz büyücüsü olmuş hehe, adamlar supernatural için once upon a time konusu serpiştiriyor resmen ya neyse işte hoş yine de...

.kırılan anahtarı onaramazmış ama oz büyücüsünü öldürerek büyüyü ortadan kaldırabilirlermiş, onu öldürmek için de kendisini feda etmiş bulundu sevgili yaşlı abimiz, ilk kendini yaraladı. oz büyücüsü bu diyara geldi sonra da iyi charlie adamı vurdu. tabi nasıl vurabildi o da biraz soru işareti. diğerlerini kurtarmak için masum biri öldürülebilir mi? bu da temel iyilik problemlerinden biridir ya çözmüş oldular ayak üstü.

.derken dışarda dean kötü charlie'i yamultuyordu. sam yetti gari ve yamulmuş kızları yanyana koydular ve şudur budur oldu büyü kalktı, kocaman sarılmalar ile de bölüm bitmiş oldu. charlie bir şeyler araştıracak, yeni bir şey bulursa geri dönecek. hani daha sonra görüşürüz hesabı bu bölümü de kapatmış olduk.

--- spoiler ---