29 Ocak 2015

the flash s01e11:

The Sound and the Fury

--- spoiler ---

.firestorm muydu neydi? girişte onu gösteriyorlar, bölümün sonunda da hakkında iki kelime laf ediyorlar. böyle de bir şakacılar, insanı sinir ediyorlar. doktor'un ne yapmaya çalıştığını da anlamıyorum. neyi dengelemeye çalışıyor nedir muhabbeti? az kaldı falan diyor mesaj veriyor ama böyle gizem sürdürülmez ki?

.gizem çözümünde kesinlikle diyecekler ki, barry'nin anasını öldürmek zorundaydım çünkü onun the flash olmasını istiyordum ya da dünyanın kurtulması için olması gerekiyordu falan filan. reverse flash da tabi bir zaman yolcusu kendisi öyle takılıyor piyasada. doktor daha kötü olmadı ama kötü olacak falan filan. çözümü üç aşağı beş yukarı böyle bir şey yapacaklar ve beni sinir edecekler. biraz şaşırtırlarsa memnun olurum.

.bölümde eski meslektaşlarından, eski gözde çalışanlarından birinin olayı ile geldiler. kulağına patlamada bir haller olmuş. eline de sonar cihazı takmış. öyle uydurma bir süper kötü olmuş işte, asıl mesele doktor'un sırlarını biliyorum meselesiydi.

.ilkin pat diye yakalandığında kimse uyanmıyor, daha dizi bölümü bitmedi bir şeyler olacak ulan falan diyen yok. neyse eleman kaçıyor, barry'nin dosyalarını alıyor ve ona uygun titreşim buluyor, sonraki karşılaşmaya hazırlanıyor.

.araba sahneleri güzeldi ama pek uzatmadılar. insanları kurtardıktan sonra barry'e uygun titreşimi verdi ve içi dışına çıkmaya başladı. derken doktor elemana uygun sinyali arabaların uydu radyoları aracılığı ile gönderdi, nasıl bir şeyse artık, ve şah mat oldu. 

.şimdi bu eleman baştan beri barry'i mi hedef almış? kıskanmış mı yani? nedir derdi? üstelik sırrı neyse kendisi niye açıklamıyor da doktor'un açıklamasını bekliyor. pek oturtamadım bir yere bu mevzuları çok havada gidyior her şey.

.esas kız gazeteci oldu da yok onu sallıyorlarmış sallamıyorlarmış. çok da gerekli olmayan bir şekilde ilerliyor. flash'ın haberini yapma muhabbeti örümcek adamın kendi haberini yapma muhabbeti gibi oluyor bir yerden sonra.

.en sağlam karakter zenci dedektif karkateri, adam doktordan şüpheleniyor ve aramaya devam ediyor. bakalım bir şeyler bulabilecek mi? 

--- spoiler ---