27 Ocak 2015

helix s02e02:

Reunion

--- spoiler ---

.biraz abartıyorlar sanki, sarah ölümsüz olduğu vakit hamile imiş. vücudu yaşlanmayı bırakınca bebek de gelişmeyi bırakmış. üç aylık hamile şeklinde 15 aydır takılıyormuş. burnu da bundan dolayı kanıyormuş. nasıl yani diyor insan?

.bir de ölümsüzleri öldürecek bir virüs ama bu kızcağız ekipmanları çıkartarak takılıyor falan filan, o nasıl oluyor? ne ara keşfedilmiş ya da son haline gelmemiş mi daha? çok fazla soru işareti yaratıyorlar o yüzden takibi zor oluyor bu dizinin.

.alan'ın adada ne yaptığı belli değil, kafasını kopardığı ölümsüzlerden birinden flashbellek ile bilgi almış ve oradan adaya gelmiş ama orada ne bilgisi var? bu kadar önemli olan nedir? adadakinler ne yapmaya çalışıyor tam olarak? bunların hiç biri de belli değil.

.şimdi varsa da yoksa da tekrar araştırmalar, gizlenmeler ve öyle gergin muhabbetler. ilk sarah alan'ı gördü sandı. koştu gitti peşinden, hasta bir adamla karşılaştı. sonra ayinleri sırasında hasta bir çocuk geldi. anasını çağırıp ona saldırdı, nasıl kafa yapıyorsa virüs. artık.

.alan olaylara daldı, çocuğu tuttu falan derken sarah gördü ama çaktırmadı. öyle mesele ilerlerdi gitti işte, tarikat lideri doktorlardan yardım istedi. araştırmalar başladı ama kimse doğru düzgün yardım etmiyor gibi. ortaya çıkan bir şey yok derken çocuğu da kelin teki dışarı koydu ve hastalardan biri aldı gitti çocuğu.

.bu tarikat zorla hasta ediyordu falan filan de, hasta değil de insanı değiştirmeye mi çalışıyor acaba? böyle insanlığı daha iyi modele yükseltmek gibi bir fikirle gelebilirler sanki ama daha çok belirsiz hepsi.

.julia'nın olaylarında pek bir gelişme olmadı. hikayenin 30 yıl ilersine geçiyor olması her türlü hoş ama ne bileyim o hikayede iki kişiyle devam ediyorlar. üstelik alan julia'yı ararken bunu yaptıydı. demek ki bulamamış kadını.

.alan'ın kabrini açtı ama kafatası kadına ait dedi. fazladan leğen kemiklerinin tekinin üstüne kazılmış harita buldu ve elemanla oraya doğru yol alıyorlar. tabi o bile çok gizemli, oraya gidersen geri dönemezsin falan filan etti eleman. adamlar gizemden ölecek.

--- spoiler ---