23 Ocak 2015

Speed Kills s01e02:

Ocean

--- spoiler ---

.bu belgesel serisi pek de iyi değilmiş. reklamları iyi, denk geldiğim ilk bölümler fena değilmiş ama genelde pek de aksiyon olmuyor. insan hız öldürür diyince aksiyon bekliyor haliyle. o yüzden yine hayal kırıklığı oldu bu bölüm de...

.bombacı kuşlar diğer adı neydi unuttum. okyanusa tepeden dalıp balık avlayan tiplerin hayatını anlatmışlar artık. diğer belgesel serilerinde daha iyi görüntüler vardı. tamam güzel dalıyorlar, güzel de çekmişler ama ne bileyim çok da ilgimi çekmedi.

.giriş kısmında balıkların yüzgeçlerine değindiler, hız için şudur budur diyorlar da su içinde o kadar da hızlı değiller işte. kendi çaplarında hızlılar diyelim. kaçan kovalayan meselesi de kendi çapında oluyor haliyle. pek de malzeme bulamamışlar bu yüzden.

.balıklara kısa bir değinmece oldu. foklar, kuşlar derken bölüm bitti. pek de ilgimi çekmediği için arkada ses olarak geldi geçti öyle.

.son kısımdaki kendini taşa benzetip hop balık hületen dayı iyidi biraz. mürekkep balığı falan da kattılar çeşni olsun diye. ne bileyim işte bu şekilde geldi geçti ve bitti. sanırım bir bölüm kalmış izlemediğim. denk gelirsem ona da bakarım. daha da izlemem.

--- spoiler ---