30 Ocak 2015

sleepy hollow s02e14:

Kali Yuga

--- spoiler ---

.dexter'dan tanıdığımız ingiliz hatunu konuk oyuncu olarak getirdiler. sarışın adamın tanıdığı imiş. korumuş kollamış mı? aralarındaki hukuk neymiş onu tam anlatmadılar ama eski hırsızlar diyelim. hatun adam öldürünce adam kaçmış gitmiş, peşinden de takip etmiş bunu, olaylar bundan ibaret idi.

.kalan konulara bakacak olursak: bizim şahitlerin arasında senkron bozulmuş. yok efendim melek şeysini niye sakladın. yok efendim bana sormalıydın falan filan derken bölüm sonunda birlikte şarkı söyleyerek mesaj vermiş oldular.

.zenci polisimizin başına ne geldiği, tam olarak insan olup olmadığına dair mesele de iyi idi. yansımasını göremedik en son karede, bunun anlamı neymiş ki? vampir mi olmuş nedir yani? henry ile bir bağın kalmadı dedi ama görüntüler aksini söylüyordu. henry de kesin ölmedi, getirecekler sezon sonuna geri.

.bölümün esas konusu da işte bu sarışın elemanın tanıdık hatunu vampir benzeri bir şey olmuş. hindu vampiri gibi, gelmiş elemanı vampir yapmak istiyor imiş. ilk bu illetten kurtulacağım diye kandırdı elemanı sonra yakaladı vampir yapacak iken ekip geldi kurtardı. sonra da kadının peşinden gitti. olan da bu yani fazla bir şey olmadı.

.abbie'nin kız kardeşi ile yakınlaşmaları ya da ekipteki yerini burada bırakacaklar herhalde, ekibe yeni eleman diye getirdiler ama çabuk vazgeçtiler. esas olaya geri dönseler daha iyi tabi. henry falan geri dönecekse bir an önce dönsün.

--- spoiler ---