18 Ocak 2015

helix s02e01:

San Jose

--- spoiler ---

.güzel başladılar aslında da narvik olayı bitmiş anladığım kadarıyla. şimdi ilk sezondan virüsün dünyaya yayıldığını gördüydük. en azından kutuptan çıkmıştı ve soğuk da olmadan süper şekilde yayılır idi ama gelişen şartlar içersinde böyle olmamış.

.anladığım kadarıyla, adanın tekinde, cemaatin teki içersinde bu ölümsüzlerle savaşmak için acayip bir hastalık üretmeye çalışıyorlar imiş. biyolojik savaş gibi bir şey herhalde. bu manastır gibi bir yer içinde ne olduğunu sezon sonuna kadar anlayamayız gibi. alan abimiz de bölümün sonunda ortaya çıktı. manastıra gelmiş bu işlerin içinde imiş.

.öncesinde esas hatunu bulduydu, bir şeyler yapacaktı falan ama binayı mı ne patlatmış sonra da ortadan kaybolmuş. ilk sezonun kaldığı yerden devam etse dünya salgını gibi bir şey yapmaları gerekirdi, onun yerine yine kısıtlı yerde bir virüs muhabbeti yapalım demişler. dünya salgını da çok yapılan bir senaryo ama yine de bilemedim. yeni salgına özel logo falan hoş duruyor tabi.

.asıl güzel kısmı esas hatun julia'nın 30 yıl sonrasında olduğu meselesiydi. bir eve girerler, tam da gözünü çıkartacak ulan kurtarmaya yetiştiler hissi yaratırlar. kapıyı tekmelerler ama içerisi boş çıkar. üstüne elemanın çantasından aldığı hayvan örnekli kavanoz devrilir ve takır takır günler sayılmaya başlar. tam 30 yılın günleri sayıldıktan sonra da bizim hatunu görürüz.

.kendileri 30 yıl sonra dünyaya yayılmış başka iğrenç bir virüsün kaynağını takip etmiş ve 30 yıl önce bu adada bir şeyler döndüğünü fark etmiş. çıkıp buraya gelip notlar alırken, kafaya sağlam bir darbe ile elemanın teki kaçırdı bunu ve sonunda alan abimizin mezarına kadar götürdü. oğlu falan çıkacak kesin hehe.

.iki haftalık bir bekleyiş, on üç bölüm yapar herhalde. bir gemide buldukları ağız yüz iğrenç irinli virüs tespitinden sonra adaya geldiler. bir adet donanmadan gemi ile geldikleri için onlar da iletişimin sınırlı olduğu, kendilerinin giremeyeceği yani işte tek başınasınız muhabbetindeki soruları ayak üstü cevaplayıcı bir şekilde bırakıp gitmiş oldular.

.ekibimiz üç kişi, bu ayağına tahta batan kızcağız da ölümsüz değil miydi? yoksa sadece bağışıklık sistemi mi süper idi? çok zaman geçtiği için hatırlayamıyorum ya neyse çok fark etme. kendileri, alan'in kardeşi ki kendisi kötülerle iş birliği falan yaptıydı. bir şeyler olduydu. önceki bölüme bakmama rağmen tam hatırlayamadım ama şimdi cdc ile çalışıyor kendisi, pek de temiz bir insan olmuş.

.son eleman da sanctury'nin will karakterinin oyuncusuna ikizi kadar çok benzeyen bir tip, ilk o sandım ama konuşması farklı geldi, sonra başka biri olduğunu fark ettim. fena bir tip değil. bakalım ekip az olunca pek öldürmeyecekler herhalde. bizim asker falan nerelerde? bir iki tip daha vardı mesela. onları getirecekler mi? göreceğiz artık.

--- spoiler ---