18 Ocak 2015

constantine s01e09:

The Saint of Last Resorts: Part 2

--- spoiler ---

.iyi bölüm oldu, constantine'de bir özellik olunca daha iyi oluyor. içinde az biraz iblis kalmış olsa bari. son bakıştan biraz onu çıkarttım ama kendisi zaten yamuk biri, öylesine bakış atmıştır herhalde.

.neyse önceki bölüm ile bu bölüm arasında zaman vardı. sezon arası neyin yapmışlar. constantine vurulduktan sonra nasıl kurtulacak diye merak ediyorduk ya adam gitti iblis çağırdı. iblislerin kralını çağırmış hatta hehe. neymiş efendim girdiği bedeni iyileştiriyormuş. ölmek istemiyormuş daha yapacak işi varmış.

.melek geldi bir fırça kaydı falan, saçmaladılar derken tek bölümde iblisi tekrar çıkarmayı başardılar. hani bu işi uzatsalar ve şu gelen karanlığın nedeni constantine olsa daha tatlı bir gidişat olurdu bence.

.onun yerine meksikalı mafyadan tipleri öldürtüp hapisyane soktular, içerde de bir kaç kişiyi temizledi. tehdit edilince kontrolünü kaybediyormuş falan filan derken ekip önce hapsanede şeytan çıkarmaya çalıştı. yılanlı abimiz geldi engelledi falan derken mekanlarına götürdüler orada devam ettiler ve işi hallettiler.

.yüksek dozda uyuşturucu ile şeytanı uyuşturmak biraz saçma gibi geldi bana, adam ölüm yaralarını iyileştiriyor da uyuşturucu etkilerini iyileştiremiyor mu? iblise de mi kafa yaptırıyor bu kimyasallar yani?

.şeytan çıkarma sahnesi ve genel olarak iblisli john hoştu aslında. her zamanki gibi buna meyleden tiplerin damarına basacak sözler falan söylendi. rahibemizin kendinden şüphe etmesi sağlandı, sonra kendini affetti ve şeytanı çıkardı. john havalanınca inancım yetmiyor muhabbetine güldüm. 

.hapishane sahnelerinde zed'in fahişe kılığında içeri girmesi iyidi. ardından chas'in dayak yiyerek girip kanlı dişlerle sırıtması komikti. bir de çıkışta bast-ı zaman özelliği olan rahibenin çıplak hali ile dikkat dağıttılar. adamlar komikli takılınca da fena olmuyor ya işte esas karakterden kaybediyorlar.

--- spoiler ---