18 Ocak 2015

grimm s04e09:

Wesenrein 

--- spoiler ---

.aradan sonra güzel döndüler. zaten esas karakterlerin başına bir şey gelirse izlemesi daha keyifli oluyor. tabi bu wesen kırılmasına karşı olaylar bu kadar ciddi ise bunların evliliği, birlikteliği tamamen gizli olması gerekirdi. düğünde milyon tane insan vardı. o kısmı pek yapamamışlar ama iş olsun işte.

.şimdi monroe kaçırıldı, yavuklusu kafaları yedi. bir yerde tutuyorlar ve kendi çaplarında yargılayacaklar. ondan önceki yargılanan tipi kazığa geçirip yakmışlar. adamlar cezada sınır tanımıyor demek. böyle de bir abartalım demişler.

.nick ile hank wu'ya wesen olayını açıklıyordu bu olaylar diğer tarafta olurken. karavana götürdüler, tabi oraya götürüp de neyi açıklıyorsun. birisi woge yapsın işte. yok efendim çizimleri gösterdiler, silahları gösterdiler. silahlar da seks oyuncağı kıvamında zaten, biraz şaka gibi oluyor aslında ama tamam güzel yine de...

.esas karakterlerden wesen olayını bilmeyen kalmadı yani, wu da olaylara dahil oldu ama elindeki şüpheliyi koruyamadı. monroe'yu kaçıran tarikatın üyesini yakaladılar. trubel sağolsun o bulduydu bunları ama adamı konuşturamadılar. evine geri dönünce de işini bitirdiler adam konuşur diye.

.sorgu sırasında nick'in beti benzi attı, bu olayı hatırladıklarına sevindim. mühim bir ek özellikti ya umarım devamı gelir. çok yavaş ilerletiyorlar bu mevzuyu.

.juliette'nin wesen olması olayına hiç giremedik. diğer olaylar daha öncelikliydi. gücünü falan da kontrol edemiyor derken rosaline'in boğazını parçadı, hop oturduk hop kalktık, neyse ki rüyaymış. insan birden beklemediği bir şey olunca şaşırıyor. iyi şaşırttılar, neyse ki rüya dedik. esas karakter öldürecek pek halleri yok ama yine de belli olmaz.

--- spoiler ---