10 Aralık 2014

supernatural s10e09:

The Things We Left Behind

--- spoiler ---

.sezon biraz hareketlendi sonunda. castiel meselesinde yapa yapa bedenin sahibinden babalık meselesini yaptılar. evreni kurtarmaktan nerelere geldik ama yine de pek duygusaldı, fena değildi.

.castiel meselesinde kayıp ilanı falan derken hani tekrar bedenini iade ettirecekler mi? o kadar atomlarına ayrıldı. üstelik ölürken kurtarmıştı onu falan diye düşünüyordum. neyse ki böyle bir muhabbete girmeden kısa bir atomaltı açıklaması yaptı ve geçti.

.castiel'in kızı ortada kalmış. annesi terk etmiş, anannesi ölmüş falan derken sosyal hizmetler midir nedir? onlarla takılıyormuş. bir adam ile tanışmış, buna hırsızlık yaptırıyormuş. türk filmi hikayesiydi tam. üstüne bir de adam kızı satınca tam oldu dedim.

.neyse ki ekip tam vaktinde geldi. kızcağıza bir şey olmadı. durumu anlamış mıdır? aileden biriydi o, baba yerine koyduğu bir tipti falan filan ama o meselelere girmeden dean olayı patlak verdi.

.zaten bölüm başından itibaren kanlar içinde görüyordu kendini dean kardeş. sonunda benzer bir sahne tasarlamışlar. mafyayı, kızı satan babayı hepsini doğramış ortalarında çökmüş oturmuş, sam geliyor bunları yapmak zorunda kaldın değil mi diye? böğürüyordu.

.dean tekrar pörtledi, castiel'e daha önce kötü tarafa geçersem işimi bitir demişti. tekrar bunları yaşayamam demişti. biz de tekrar yaşayamayız da şimdi kendini kontrol edememe ile etme arasında bir yerde. kilit altında falan mı tutacaklar nedir? geçiştirecekler mi? nasıl olsa ölmeyi hak ediyorlardı falan filan diyip, bakalım artık.

.crowley meselesinde beklenen istikamete gidiyor sayılır. niye unuttular dediydik de kendisi annesiyle ilgili sorunlu bir çocukluk yaşamış. üç domuza crowley'i satıyormuş. niye üç diyor? en az beş ederim diyor hehe. adam iyi diyor güldürüyor.

.babası meselesi de komikti. orgy sırasında hamile kalmış, babası tam belli değil yani bizim crowley'nin ama belli de diyor. kaçmak zorunda kalmış ondan bırakmışmış. inandı hemen yavrucak, başından öpüne tabi anaç bir insan olduğundan.

.anasını yine ne yaptı etti kandırdı yavrucağı. yalanlar üzerine bir şey idi. yardımcısını harcadı ama zaten dean'den sonra devamlı yardımcı harcıyordu, ziyanı yok.

--- spoiler ---