10 Aralık 2014

sleepy hollow s02e09:

mama

--- spoiler ---

.sürükleyici bir bölüm oldu. esas karakterlerin başına bir şey gelince daha iyi olur tabi. fantastik olayların dedektifliğini yapınca hafif boşa sarıyorlar. üstelik bir şey de olmuyor bölüm sonuında. bu bölüm sonunda bir şeyler oldu en azından.

.abby'nin anasıyla uğraştık. kendisini ruh olarak video kayıtlarında insanları intihara meylettiren kötücül bir karakter olarak gördük ama olaylar öyle değilmiş tabi. crane abimiz hafif şifayı kapmış, bölümdeki olaylar içinde pek yoktu. dinlendirdiler elemanı.

.abby ve kardeşi akıl hastanesine gittiler. hastane tam olarak ruhsal fay çizgilerin merkezindeymiş. o yüzden diğer taraftan geçişler falan olabiliyormuş dediler de yemedik tabi. hastaneki yüzbaşı abimiz de bir miktar yardım etmeye çalıştı ama kendi de kurbanlardan biri olacaktı az daha...

.vakti zamanında hemşirenin teki hastalara telkine açık hale getirecek ilaçlardan verip intihara meylettiriyormuş. bu hemşirenin ruhu tekrar ortaya çıkmış ve abby'nin anası da durumu engellemeye çalışıyormuş. olay bundan ibaret iken bir buluşma ve veda sahnesi de yapalım demişler.

.durduk yere anasını gördükten sonra önce biraz şüpheli sonra da bizi korumaya çalışıyordu gözyaşları ile veda ettiler. ruh çağırmaya crane ve sarışın eleman da katıldı. artık onu her bölüm görür olduk. esas kadroya alındı gibi duruyor.

.henry anasından yaratık doğurttukten sonra bir de ona baktırmaya yeltendi. normal çocuk gibi görürken bir anda gerçek yaratık görüntüsünü de gösterdiler. şeytanın nefesi mi neymiş? kucağına alınca morardı resmen. bu arada kıyafet aynı hala, bir acayip görünüyor belden ince bacaklar kalın falan.

.neyse kadın öldürmek için bir şeyler hazırladı ama bir baktık kundaktaki bebe kocaman bir şey olmuş. tam da şeytani bir tip bulmuşlar. şimdi madem bu kadar hızlı büyüyor neden bakıcıya gerek kaldı? bir kucağa alarak mı annelik yapacakmış? henry bir sürü laf soktu ama laf sokma zaman dilimi içinde şeytan nur topundan kocaman tip oldu. komik oldu kısmen ama diğer taraftan iyi de oldu. bebek kalması ile uğraşamazdık. moloch aramıza gelsin, iyi olur.

.bölüm bitişinde yüzbaşının akıl hastanesinden kaçışını gördük. kaçağı oynayacak, olaylara daha iyi dahil olur artık. henry ruhuna sahip iken nereye kaçıyor onuda merak ettim ya bakalım ruhunu kurtarırlar çabucak herhalde.

--- spoiler ---