10 Aralık 2014

once upon a time s04e11:

Heroes and Villains

--- spoiler ---

.ingrid karakterini çok çabuk döndürdüler. esas meselemiz bu değil gibi iki saniyede halletmiş oldular. hadi kabul iyi biri olsun, sevdiklerine inansın ama kendini feda etmesi fazla geldi bana. üstelik kurtarıcı olarak bizim tipler de hiç bir şey yapamamış oldu.

.sadece bir mektup ve anılar ile ingrid meselesi halloldu. kasabanın birbirine düşmesi ve kimsenin ölmemiş olması da saçma oldu diyebiliriz. pamuk ile regina'nın karşılaşması da öyle uzadı gitti tabi.

.anılar meselesi iyidi. ingrid sevgiyi arayan masum bir kadın olmuş. sabırlı ve sevgi dolu. emma ile daha sonra karşılaştığı zaman hafızasını alıvermiş. iyi güzel de sihirle insan böyle mi tanıştırılır? ilk sezon henry'nin canı çıkıyordu az daha bunun için, çıkmak derken tam anlamıyla çıkmak...

.asıl olay rumple cephesinden mi gelecek? kasabaya dokunmayacak ama dünyaları mı feth edecek? kanca'yı öldürecek mi? yoksa paket mi yapacak nedir? iki saat konuştular ama pek de bir şey yapmadı. karısı da piyasada görünmedi, rumple'ı tek durduracak kişi odur herhalde.

.üstelik henry'nin rumple'ın ölümü olacağı kehaneti vardı. bu konuda ne yapıldı unuttum ama hala torunu yanında götürmeye çalışmak da pek anlamlı gelmedi bu yüzden. nasıl bir planı var dünyaya karşı onu da bilemedik.

.pamuk ile yakışıklı atışmaları güzeldi, bir sürü meseleden kavga çıkabileceği halde hala deli gibi aşığız ulen dediler son öpüşmeler ile... biz izleyicilere de aşka dair önemli ders vermiş oldular hehe.

.şimdi kar hikayesi bitti mi? yeni gelen tiplerin hepsi gidecek mi? ülkelerine anıları iade etme vasiyeti var. bunu yapmaları için gitmeleri gerekiyor. bu hikayeyi sezon ortasında mı bitimiş oldular? sezon nereye gidiyor böyle kestiremedim. bakalım ne olacak.

--- spoiler ---