9 Aralık 2014

forever s01e11:

Skinny Dipper

--- spoiler ---

.sonunda 2bin yıllık abimizi gördük. mutluyuz sevinçliyiz. kendileri psikiyatrist imiş. henry ile bir miktar konuşma imkanı buldular. güzel şaşırtmaca yaptılar sonunda. bölüm iyidi bu açıdan.

.henry'nin kaçış planı ve sırrını açıklaması kesitleri de iyidi. sandık ki ölümsüz olduğunu açıklayacak ama öyle bir şey yapmadı. bir kere akıl hastanesine kapatılması yetmiş artmış, adam haklı.

.giriş kısmında önceki bölümden taksi meselesi ile başladık. suya düşüşü ve boğulması sonrası çıplak yakalanması söz konusu idi. bu sefer daha önceki olayları da göz önünde bulundurarak polis ekibinde dalga geçtiler abimizle. uyurgezerim, çıplak uyurum falan filan dedi de, kim inanır lan buna?

.daha sonra taksinin ölümü ve henry üzerine atılı bir suç yaratmak için yapılmış canlı otopsiden bir tane psikopata ulaştık. tipi görünce bu muymuş 2bin yıllık adam dedim ama kandırmacaymış hepsi.

.henry'e geldi beni öldür diye de onu neden yaptı pek anlamadım. abimiz buna böyle mi söylemiş nedir? abe gelince henry sazı eline aldı ve öldürdü. ilk cinayetiydi herhalde. bir miktar yamuldu kendileri ama üstüne 2bin yıllık abiden bir telefon alınca biraz içi açıldı şaşırdı falan filan oldu.

.jo'ya kendini açılmalası çok tatlı olabilirdi aslında. çok da basit bir şey yapacak. çat sıkacak kafaya. anında ölecek ve ceset yok olduğunu görünce zaten bir durum olduğu ortaya çıkacak. bunu kesinlikle açıklamalılar ama şimdi bu yaşlı abinin durumu sürüncemeye alındığına göre daha açıklamayacaklar anlaşılan.

.bu psikiyatrist abinin geri dönüşünü uzatmazlar inşallah. dizideki tek genel konu bu abi ve planı gibi bir şey. geriye güzel yan konular yapıyorlar ama onlar da bir yere kadar işte.

.saat düşürme ve bulunması meselesinde de bir şey olur diye bekledim ama adamlar iyi gerip bir şey yapmadı. aynı şey polis istasyonunda peşimde sapık var, ben katil değilim açıklamasındaki gerginlikte de vardı. değişik bir komikli gerginlikli hava vermişler, güzeldi.

--- spoiler ---