30 Aralık 2014

constantine s01e03:

The Devil's Vinyl

--- spoiler ---

.bugün izlediklerimi biraz gecikmeli yazıyorum. daha az detaylı olabilir sanki. başarı için şeytana ruhunu satmış tipler konusunda idi. supernatural'den kesişen yolların şeytanları, anlaşmalar falan gibi kıyas edebiliriz.

.neyse kadının teki kocasının kanserden kurtulması için anlaşma yapar, yaptığı plağı da dinletmek zorunda mıdır nedir? tutar getirir bir kayıt şirketine ve orada adam ölür. bu adamcağız da bizim john'un tanıdığıymış falan filan diye hikaye devam eder.

.tanıdık olmasa da kan noktalarından zaten olaylara koşuyorlar. yok efendim bir zenci varmış da o da plağı istermiş. constantine'i yakalayıp bileğini kesip de bekletirmiş. kurtarması için daha önceki sahnede gösterdikleri takip etmeye yarayan çivi falan kullanılarmış gibi saçma sapan işler oldu.

.bu kahin kızımız iyi hoş da boş ilerliyor dizi, yan konularla böyle bodozlama gidecekse işimiz var. şimdiden bana yetti yan konular. hiç bir dizi tamamen genel konuda ilerlemiyor (dexter hariç demek lazım) ama yan konuyla dengeyi kurmaları lazım. pişmanlık meselesinde bir gelişme olmadı. melek meselesinde bir gelişme olmadı. geliyor gidiyor bir şey yaptığı yok.

.anlık durgun sahneler ve geçişler güzel, animasyonlar falan da güzel ama sırf bu kadarı ile nasıl gidecek bu dizi bilemedim, hele esas adama kıl olursak işimiz var gibi.

.neyse anlaşmayı geri alıyorlar, metni yiyip yutması gerekiyormuş ve kurtuluyorlar. anlaşma metni arapçaydı bu arada. o da garibime gitmişti.

--- spoiler ---