25 Aralık 2014

ascension s01e02:

Night Two

--- spoiler ---

.serinin gittiği yeri beğendim. uzay hikayesinden daha ilgi çekici bir şey varsa o da özel güçler hikayesi olabilir. tabi benim için bu böyle ve küçük kız vasıtası ile konuyu bu tarafa doğru götürecek gibiler ama tabi bunun için kalan bir bölüm yetmez. devamı gelecek mi? son bölümde ne yapacaklar hiç bir fikrim yok ama en azından düşünce fena değil bu açıdan.

.tabi genetik oynamayı başka türlü yapamazlar mıydı? bu kadar dökülüp saçılmaya gerek var mıydı? insanlığa tam olarak katkısı nedir bu projenin? bu soruları tam olarak cevapladıklarını söyleyemem. bu proje ile keşfedilmiş üç beş bir şey salladılar ama ikna olmadık.

.tabi şaşırtıcı olsun olay olsun falan derken öyle gidiyor meseleler. cinsellik kullanımı hat safhada ama ne bileyim şikayetçi değilim. hatunların hepsi güzel, elbiseler hep açık saçık üstüne tricia hatununun her bölüm poposunu göreceksek zaten allahtan daha ne isteyelim?

.baştaki abimiz çerez niyetine adam öldürüyor. hadi ilkini öldürmedi ama sonunda masum bir tanesini harcadı. içerdeki tip de fena bir tipmiş, baştan beri her şeyin bir deney olduğunu bilerek bu kadar zaman insanların içinde yaşması da çok enterasan.

.genel olarak dünya tarihinden habersiz, gelişmelerden habersiz yalıtılmış 600 kişi meselesi ilginç, tanrı rolü oynamaları da fena değil. eşcinsellik göndermesi de iyidi aslında. gereksiz olur diye düşünmüşler. hani dizide eşcinsel yok diyelim ama araştırmacı sarışın hatun lezbiyen herhalde. ona da eğilirler zamanları kalırsa.

.içerdeki insanların birbirleri ile etkileşimlerinden öte üzerlerinde deney yapılıyor olmalı, olayları buraya doğru kaydıracak gibiler. komplo teorileri tarafı da var ama orası çok karışık henüz pek bir anlam veremedim. bilim insanları özel tipte çocukları da alıp girmişler gemiye. özel güç meselesine bağlayacaklar buradan.

.küçük kızın gücü enterasan her şeyi bir anda sayıverdi. ilk öle kızı da içerdeki adam öldürmüş. dünya tarihini de iki dakika da gördü. beyin okuma tarzında bir şey herhalde. aşıyı olmaktan kaçınıyordu da sonunda yedi aşıyı. aşı ile ne yapıyorlar onu da tam anlamadık. bu kadar gizemi ne zaman açıklayacaklar bakalım. devamı gelmezse kötü olacak.

--- spoiler ---