26 Aralık 2014

ascension s01e03:

Night Three

--- spoiler ---

.adamlar tekrar şaşırttı, şu haliyle pek bir beğendim diziyi. olayları sadece sosyal deney modunda tutacaklar sandım. o haliyle bile hoş olmuştu ama tekrar uzay hikayesine çevirdiler. deneyin nihai amacı da buymuş herhalde ama nasıl?

.küçük kız resmen dizinin her şeyi oldu, son kavgada elemanları hedefteki gezegene ışınladı. en azından ben öyle anladım ama tabi orada nasıl şartlar uygunmuş? nasıl hiç zorluk çekmeden hayatta kaldılar onu pek anlamadım. gökte iki adet güneş gördüm, umarım yanılmıyorumdur. zaten son sahnedeki vurguyu eğer dünya olsa öyle yapmazlardı.

.hikaye burada bitmedi, devamını çekmeleri şart. çekeceklerdir diye tahmin ediyorum. bu hem mini dizi bakımından güzel hem oyuncular yüzünden çekmeliler, bir miktar heyecanlandırdılar beni. zaten her bölüm tricia hatunu poposu göstermeleri tüm masrafları karşılıyordur hehe. yine yaptılar bunu ve teşekkür ettik kendilerine.

.sarışın denetçi hatun dışarı çıkan kasabı kaçırdı. olayları dengelemek için yaptığını söyledi de o biraz abartı oldu. neden bu kadar müdahil oldu ki? bir vicdanlı sen misin lan? neyse doğrusu bir insandı yaptı etti derken hop şaşırttılar ve kafaya kurşun yedi. meğer komplo teorilerini yazan tip ile sızan bilgileri kontrol ediyorlarmış. adamların senaryoda devamlı bir üst bakış var bu açıdan da bir hoşluk veriyorlar.

.tabi bunu abartırlarsa bu tadı kaçırırlar, şu an gayet iyi gidiyor. gözümde sekiz puanlık bir dizi oldu bu final ile... mevcut puanından yüksek verdiğim az sayıda diziden biri oldu. hoş oldu, iyi de oldu güzel de oldu.

.üreme hakkı muhabbeti falan zaten başlı başına ilginç bir hadise, sosyal deney açısından çok bodozlama dalmadılar meselelere. içerdeki insanların birbirlerine çakması meselesi ve üstüne karısını çaldın kavgası falan da kabul edilebilir seviyedeydi. küçük kızın bu olayları görüp gemiye şok vermesi zaten olayların seyrini değiştirdi.

.o vakte kadar işlerin başındaki tipi yakalamışlar götürüyorlardı ama kadın olayı görünce geri döndü ve tekrar abimizi işlerin başına koydu ama ikinci şoktan sonra kadını harcadı abimiz. nasıl bir proje ise, nasıl bir takıntı ile bağlıysa artık gözü görmüyor. yardımcısı bunu sattıydı ama yin onunla devam edecekler anladığım kadarıyla.

.sosyal deneyimiz içindeki güç mücadelesi de fena değildi. adamlar senaryo içinde senaryo yazmış güzel güzel, kaptan ile sevgili tricia iyi anlaşıyor ama düşüp kalkmadıkları insan kalmamış gemide, ölen kızla kaptan takılıyormuş. daha sonra konseyin önüne gayri meşru çocuk yapmış diye çıkarttılar ama onda bizim çift kandırmış tipleri, konseyden birinin başını yaktılar. koltuk mücadelesinde son noktayı aslında karbondioksiti temizlemesiyle koydu ya bakalım nasıl devam ettirecekler.

.şu ışınlanma olayını güzelce açıklarlarsa harika olacak, açıklayamazlarsa kötü olur. gerçekten uzaya gönderecekler yani bu tipleri. ha bu arada üç bölümdür söylemek istiyorum 50 senede 600 kişi kendi modalarını yapamazlar mı? o dönemin kıyafeti meselesi biraz abartı olmamış mı?

--- spoiler ---