25 Aralık 2014

sleepy hollow s02e10:

Magnum Opus

--- spoiler ---

.israfil'in borusu muydu neydi? onun bir versiyonu herhalde. onu çalmalarını beklemiyordum ama abraham neden crane'i öldürmedi? saçmaladılar o kısımda ve tüm tadımı kaçırdılar.

.tamam bol bol konuşun, tamam kendinizle yüzleşmek için elli saat muhabbet yapın iyi güzel de işleri bir noktaya getirdikten sonra başsız süvarı kafasızlık nasıl eder? adamın hakkatten mi kafası yok yoksa?

.yunan mitolojisinden yılanlı kafa neydi adı başka bir şey dediler ya bakanı taşa çeviren tip tüm canlıları öldürebilecek bir kılıncı koruyor imiş. annesinden gelen günlükler ile bunu çözmeye çalışıyorlardı telefonlarla oyun oynarken...

.şakalı neşeli, gizemli bir başlangıç, dakkasında bir şifre fark etme, yılana benzeyen nehir falan derken iyi güzel gelişti ama işte o son kısım hiç olmadı. katrina'nın aynadan konuşması ve üstüne henry'nin bunları dinlemesi de çok tahmin edilebilir bir şey idi, hiç akıllarına gelmedi.

.zaten pek bir şeyi de değiştirmedi. bile bile kılıncı teslim etmiş oldular. hadi kılınç gelsin, atraksiyon artsın bir şey demiyorum ama artık kalan bölümlerde neden öldürmedi bunu diye soracağım. karını alayım da sen izle kabilinde laflar etti ama komikti.

.ikabat'ın bu hale gelmesinde rolü olması falan mantıklı, dövüşlerinde konuşmalarına da ses etmiyorum ama tekrar ediyorum niye bıraktı gitti. boruyu çalsa ne olur arkadaş? tüm her şeyi durdurabilecek, her canlıyı öldürebilecek müthiş kılınç ortada, nasıl bırakıp gidersin.

.sonra neymiş efendim iki meşale ile yakmaları gerekiyormuş da şuymuş buymuş. neyse ki kılınç çıktı piyasaya. katrina ipin ucuna geldi. onu da kafasızlardan yapacaklar herhalde ama zaten son tercihleri oldukça kafasızcaydı. ikabat'ı bunları görsün diye öldürmediyse zaten komik. karitatürize ettiler yeminle.

.yeni karakter ortalarda yoktu. kız kardeş ve yüzbaşı da arabada görüldü biraz. pek bir şey olmadı. bıraktı gitti adam, doğrusunu yaptı aslında da ne yapacağını çok anlamadım. pat diye çıkartacaklar herhalde bir yerde.

--- spoiler ---