12 Kasım 2014

The Originals s02e06:

Wheel Inside the Wheel

--- spoiler ---

.güzel oluyor da tam cuk oturtamıyorlar. sevgili anaları esther kendinden daha güçlü büyücü ablası ile çocuk sahibi olma konusunda bir anlaşma yapmış. her nesilde doğan ilk çocuğu alırmış. nasıl manyak bir kardeşse artık, nasıl ablaysa böyle bir anlaşma yapılmış insan hayret ediyor. rumple bile bundan daha merhametli, anlaşılan o ki süper cadı gelecek ve ortalık iyice karışacak. bu iyi bir şey amma velakin şimdi madem böyle bir anlaşma var neden normal bir hayat teklifi ile geliyor bu ana?

.sonuçta eğer çocukları olursa devamlı ilk çocuklar ölecek, nesilden nesile bu kadar çocuk ölümü biraz fazla değil mi? bu kadar aile olmaya uğraşır iken abla olayını çözmesi gerekirdi. çocuklarının ölmediği de ortaya çıkacak yakın zamanda, rebekah falan da katılır belki ondan sonra.

.neyse bölümün büyük kısmı klaus'un aklını çelmek ile ilgiliydi. normal bir kurt adam bedeninde ölümlü olarak dünyaya döndüreyim dedi. yetmedi babasını getirmiş, onla birlikte aile olursunuz falan dedi ama klaus yemedi bunları. çocuğum için diye dünyaları titretti, iyidi güzeldi bu sahneler.

.elijah'ın hali nice oldu onu göremedik. en son boğazını falan kesti, karar onun dedi ama kafasındaki olayları göstermeyi bıraktılar. mesele klaus olunca onun baba sorununa eğilmiş bulunduk.

.diğer tarafta gereksiz bir sarışın kurt adam kurtarması vardı. elemana zaten büyü yapmışlar gece yarısı ölecekmiş. o kadar tantana boşaydı yani. hepsi birlikte güya takım olarak çalıştılar ve kurtardılar. sadece alfa tipi devereye sokmaya yarayacak da, eh yani olsalar ne olur olmasalar ne olur? büyük oyuncular sahnede. 

.finn'i oyalama görevi sarışın hatunumuza düştü. o da kendisine ilgisini fark etti, öyle muhabbeti koyulaştırdılar. hani finn'i haklasalar ne olur? tekrar yeni bedende getirir anası, neden bu eleman üzerine yoğunlaşıyorlar insan anlamıyor.

.mikael nerelere kayboldu? onu da tam anlamadım ama iki baba kapışabilir. freya'nın durumu için saklanmış sırlar ortaya çıkabilir. gelecek güçlü büyücümüz tamamen olayları değiştirebilir. bakalım ne olacak, önce elijah bir kendine gelsin de...

--- spoiler ---