12 Kasım 2014

the 100 s01e06:

His Sister's Keeper

--- spoiler ---

.bellamy'nin derdinin kökeninde annesini doğururken görmek varmış bence, octavia ve bellamy özel bölümü gibiydi. şimdi bir insanı onca süre nasıl bir odada saklayabilirsin? nasıl bebeğin sesi duyulmaz? nasıl insan delirmez? çok abartmışlar konuyu cidden. yakalanması da bir maskeli balo, güneş patlaması ve maskelerin çıkartılması imiş. bununla birlikte kardeşini yakalayan tip continuum kötüsü diyelim, başkanı vurdurma emrini veren tipmiş. güvenliğin başındaki elemanın esas adamı kendi başına mı hareket etmiş yani? elemanın samimiyetine inandıydık ama bakalım ne çıkacak.

.uzay istasyonunda güncel meseleye girmediler, füzeleri gördükten sonraki olay en çok merak edilendi ama onu bir bölüm ertelemiş oldular. bu kardeşler meselesi ve tabi octavia'nın kaçırılması meselesi ile uğraştılar bir sürü.

.kaçıran yerli, iri yarı zenci abimizin derdini anlayamadık tam olarak. bakmak beslemek mi istiyor? çiftleşmek mi istiyor? diğerlerinden bunları kurtardığı bariz ama olayı ne daha sonra meydana çıkacak falan derken finn böğrüne bıçağı yedi. her bölüm esas tiplerin başına bir şey geliyor ama bu veledi öldürmezler.

.hele hele iki kız, bir aşk üçgeni meselesini yapmış iken. işler  bu kadar sıcağı sıcağına devam ederken arada bunlarla uğraştırırlarken ölmez. telsizi yapsaydı şimdiye ya, finn yaralı geldi. clarke ben altından kalkamam telsizi onar dedi. anasından yardım isteyecek süper zeka. falan filan olacak işte. şimdi uzay istasyonu ile bu kadar çabuk iletişim kuracaklarını düşünmedim ama dünyaya da çabucak gelemeyecekler herhalde. bir kere o kadar insanı nasıl aşağı indirecekler?

.bunu henüz kimse sormadı ama eğer iletişim sağlanır da dünya yaşanılabilir tamam derlerse bu aşamaya geçeriz diyorum. yapay yerçekimi falan hiç açıklamadılar bu arada, yukarda hiç uzaydalarmış hissiyatı yok. zaten uzayda uzun vaadeli yaşam araştırmalarında bu kadar sağlıklı nesiller de mümkün değil ya o kadar da kurcalamıyoruz artık.

.sonuçta kardeşler birbirlerine çemkirdiler, fırtına kapıya geldi, finn yaralı, telsiz bozuk öyle bir hengame gidiyor. bir kişiyi kurtarmaya üç kişi kaybediyorlar, bu hızla giderse esas elemanlar haricinde oyuncu kalmayacak.

.dünya kalan insanların dillerini nasıl kaybettiklerini de açıklasalar iyi olacak. 97 yılda dil mi unutulur lan?

--- spoiler ---