12 Kasım 2014

grimm s04e03:

Last Fight

--- spoiler ---

.sevgili grimm nick'imiz eski halini özler hale geldi bile. şu vakte kadar nasıl dedektiflik yaptık ulan biz diyecekler utanmasalar. her olayda bir wesen olunca ve olmaya devam edince trubel'ı çağırmaktan başka çareleri kalmıyor. kavgada bile kaybediyor ama tabi dişli bir rakipti karşısındaki, biri acayip boğaya diğeri gergegan gibi bir şey. zenci boksör kız da eşek gibi bir şeydi. artık türleri zorluyorlar, her türden hayvanlı wesen.

.yüzbaşının annesi ve sevimli çiftimiz kendi çaplarında büyüyü geri alma metodu arıyorlar. aslında juliette yapmayın etmeyin dediydi ama dinleyen yok. herhalde iksiri yapıp alıp almamak senin kararın falan diyecekler. köstebek abimiz grimm'in grimm olmadığını öğrenince kesin ağzından kaçıracak ve intikama birileri gelecek falan diyorum. niye söylediler ki bu elemana?

.yan konumuz pek gereksizdi aslında da garip bir hikayeydi. özünde mülayim olan boğa wesen'ini veledi dövüşlerden önce dövdürüp kışkırtan bir antrenor wesen abimiz var. kışkırtmak için tuttuğu elemanlardan tekinin çenesini kırınca daha çok para istiyor, o da elemanı öldürüyor ve dedektiflerimiz olaya dahil oluyor. tüm spor dallarında wesen vardır diye de laf koyuyorlar. neyse ki velet sonunda elini kırarak dövüşlerden çekiliyor.

.sarışın hatun farelerle takılırken, içine girdiği zindanın otomatik kapıları devreye girdi. yandan bir tip bunu çıkarmaya gelmiş. daş duvarlar hep kapıymış, bunu nasıl bilememiş bizim kraliyet abileri onu anlamadım.

.nick'in gözü ve fazladan koni hücreleri meselesi fena değildi. sarışınla aradaki bağlantıyı yüzbaşının annesi de söyledi. ne ara fark edecekler bakalım bunu, konuları dağıtarak ilerliyorlar.

.üstüne fbi'daki kadın trubel'i kaçırdıydı. oradan başladık bölüme ama fazla bir şey olmadı. özel birim ya da topluluk gibi bir şey varmış. trubel oraya gidecek gibi. kimseye söyleme dedi diye söylemiyor ama biraz aklına da yattı gibi. aslında trubel'ı çıkarmasalar iyi olur. iyi gidiyor bir hayli, belki hikayeyi ikiye bölerler kim bilir, göreceğiz.

--- spoiler ---