11 Kasım 2014

once upon a time s04e07:

The Snow Queen

--- spoiler ---

.buz kraliçemiz, kar kraliçemiz ortalığı kattı karıştırdı. emma'nın bu kadar çabuk kendini koyuvereceğini düşünmemiştim ama olayları güzel bir araya getirdiler. geçmiş hikayesi de iyidi. hatta frozen adlı filmdeki eldivenlerin neden işe yaradığını da bu dizi ile öğrendik. hani hikayelere bakmadan izleye izleye her şeyleri öğrenecek gibiyiz.

.öncelikle üç kız kardeş birbirlerini pek seviyorlarmış. küçükten takip ettikleri uçurtma, kaçırmaya çalışan adam ve kurdale olayı iyidi. baştan beri kız kardeşinin yanındalarmış. rumple'ın kurdale anlaşmasına kadar tabi. gerektiği zaman ingrid'i kontrol altına alacak techizatları vermiş. bizim elsa ve anna'nın anası da kendisini şişe (neyse artık) içine hapsetmiş.

.kız kardeşini öldürdükten sonra birden o kadar değişmesi anlaşılabilir ama hepsi bıyıklı mal bir dük yüzünden olmuş. bir parça dinlese belki öyle olmayabilirmiş. diğer kardeş niye dükün önüne atlar, ingrid niye buz atışı yapar? hepsi olay olsun diye tabi ama özellikler bu kadar hengameden sonra troll dedemizin her şeyleri unutturmaya gücünün olması meselesine gelirsek, en başta düke unuttursaydınız bu kadar olay olmayacakmış ulan diyoruz. eh tabi olay olsun biz izleyelim ziyanı yok.

.bu kafa ile yakalandı, emma'nın da ilkin kardeşinin sütünü istemsiz kaynattığı ve pamuğun çocuğu ona vermekten korktuğu minik olay üstüne güçlerini kontrol edemediği duvar yıkmalı ve david'in koluna direkt düşürmeli olaylardan sonra ortadan kaybolduğunu gördük. düzelecektir diyoruz, emma kötülerden biri olursa enteresan olur.

.rumple ile anlaşma meselesi de ilginçti. hançerin bağından kurtaracak imiş ama ne yapması gerektiğini bize söylemediler. kesin aileden birinin kalbi falandır. artık nasıl bir şeyse rumple yapar bunu zaten. o şekilde de bitirdiler. eh bu sezonki hikaye iyiye gidiyor, kar kraliçemiz storybrooke'u istiyor. dünya da rumple'ın olsun diyor. tüm büyücüler mutluysa gerisine laf söylemek düşmez zaten.

.kötü kraliçemiz'in aşk hayatı karışık olduğundan genel konulardan pek uzakta kaldı. robin hood'un da aklı karışık ama vazgeçemedi bir türlü regina'dan. normalde aşk büyüsü, unutturma büyüsü yaparlardı ama işte onu hiç düşünmüyorlar. vazgeçemeyeceğini bile bile karını kurtar diyor adama, adam da yapamıyor işte hehe.

.henry ve gizli görev de enterasan olabilir. kitabı kimin yazdığını bulmak pek önemli ama alttan alta gidiyor bu mesele. bakalım bir şey çıkacak mı buradan?

--- spoiler ---