11 Kasım 2014

the 100 s01e05:

Twilight's Last Gleaming

--- spoiler ---

.toparladılar bir miktar, salak saçma uzay istasyonundaki çekişmelerden kurtulmuş olduk. başkanın yerine geçmek isteyen güvenlik müdürü tipi aslında o kadar da kötü değilmiş. başkanı kendini feda etmesin diye ikna etti. bu şaşırtıcıydı benim için. en azından kurguladıkları karakter açısından değişik oldu. adam hayatta kalmayı başkanın kendisine bağlıyor aslında tek sadık olduğu şey bu ama yine de iyi oldu.

.kapsülle iniş başarı ile gerçekleşti ama telsizi bellamy malı söküp attı, tamir edelim etmeyelim, zaman var yok diyene kadar füzeleri ateşlemeyi akıl ettiler, tabi onu da görürlerse falan derken allahtan görülmedi muhabbeti yapmadılar. bölüm sonunda doktor ana ve başkan füzeleri gördü, tabi bunun anlamını çözene kadar sezon sonu gelir herhalde.

.tekrar aşağı bakacak olursak sevgili kız kardeş abisine trip atıp dönerken taşa takıldı yuvarlandı. zenci bir tip başında dikeliyordu. yerliler derken normal insanlar imiş, kafatası falan başka bir canlıya ait herhalde.

.yukarı dönelim yine, oksijen meselesinde algleri falan kullanmışlar da şimdiye yetmiyormuş. aslında ürettiklerinden fazlasını tüketiyorlar herhalde. mutlaka bir kaynak bulmuş olmalılar zaten 97 yıl ama ilk defa bahsini ettiler. tabi en önemli mesele insanların kendisini feda etmesi muhabbeti idi. bu da senaryo açısından güzel oldu. ayaklanmadır kavgadır ve hatta fazladan efordur hepsi oksijen tüketiyor lan. kendi kendinizi öldürüyorsunuz sakin durun diye düşünürken elemanlar arkada bıraktıkları insanlar için kendi kendilerini feda ettiler.

.hani füzeler feda öncesi görülür yine son dakika kurtarışı olur sanıyordum bu yüzden de şaşırttılar böyle bir şey olmadı. yeterince insan öldü, artık kimi öldüreceğiz muhabbeti yapmadan sakin sakin oturabiliriz. tabi ark'da sorunlar bitmez yine bir şeyler bulurlar ama aşağıdaki duruma konsantre olsalar iyi olacak. bir iletişim sağlayamadılar allahlarından bulasıcalar.

.başkanın ölmediği falan neyi ne kadar değiştirir ki? sonuçta vurdun işte hapsedecekler seni, üstelik kız kardeşi için gelmiş bir tip onca saat nasıl kız kardeşini sormadı onu da merak ettim. sabahtan akşama baygın kaldı sonra da yerlilerin eline geçti büyük ihtimalle. daha çok yerli savaşlarına dönüyor gibi durum.

--- spoiler ---