11 Kasım 2014

the walking dead s05e05:

Self Help

--- spoiler ---

.yine bir tek grubun hikayesi ile devam ettik, böyle yapmaları akıl karı değil ama en hareketli grubumuz olduğundan bölüm de güzel akışlıydı. üstelik sevgili bilim insanımız eugene yalancının tekiymiş. tipinde bir sıkıntı vardı. hani farklıyım edaları, garip konuşmalar. bir şey demiyor gibiydi toplamda falan ama öyle bütün olayları da yalan yapacaklarını düşünmediydim, altından başka bir şey çıksa daha iyidi. şu durumda herhangi bir plan yok ortada ve yine işler gruplar halinde hayatta kalmaya döndü.

.üstelik bu kadar şeyden sonra gruplar ikiye bölünmüş oldu sırf bu yalancı mal için, ismi dahil çok zekiyceymiş. neymiş ben sizden zekiyim diyor. abraham abimiz sağlam bir tane çaktı, beyin kanaması geçirip geberebilir, hiç de üzülmem.

.bölüm otobüs kazası ile başladı. lan iki dakika bir düzgün gidin diye söylendiydim. meğer bu mal otobüse sabotaj yapmış, lez kızcağıza bunu açıklarken de değersiz kalacağından endişe eden mal edası ile açıklamıştı. o zaman insanın içine zaten kuşkular düşüyor. bu salak tümden yalancı mı yoksa diye ama yok artık diyor insan, dizi nereye devam edecek peki bu yalancıysa? tekil hikayeler ve hayatta kalma savaşından fazlası olması lazım. beş sezondur bunu yapıyorlardı. böyle genel bir hikayeye ihtiyaçları vardı ama o da fos çıktı.

.abraham abimizin geçmiş hikayesine de geldik, ailesi ondan korkup kaçmış. aslında eleman ailesini korumak için delirip bir sürü insan haklamış, yanında güvende hissedeceklerine elemandan kaçmışlar iki metre ötede de zombilere yem olmuşlar. tam kafaya sıkıyormuş ki eugene gelmiş, sırf bu haliyle adamın hayatını kurtarmış, bir amaç vermiş. büyük kötülük sayılmaz ama ümit vermek en büyük kötülük olmuş.

.olaylar haricinde, zombi pörtlemesi, kaza, tamir falan filan haricinde kütüphanede gecelemeleri ve abraham abimizin sevişme sahnesi vardı. uzun süredir böyle sahne yoktu sanki, eugene çılgını da bunların kadrolu dikizcisi imiş. insan görülmeden dikizler, kimse kimseden rahatsız olmuyor öyle değişik bir fanteziye büründürmüşler olayları.

.glenn ve maggie gruba destekçi mahiyetindeydiler. pek fazla bir sorun çıkmadı. kimseye bir şey olmadı. abraham abimizin elindeki yarayı elli kere gösterdiler, onda bir sorun çıkmazsa gerisin geriye dönsünlar, rick abilere katılsınlar. delirip birbirlerini öldürmesinler. 

.uzaktan gördükleri kasabayı zombiler kapladıydı. olaylar da buradan çıktı zaten abraham geri dönmek yok diye and içince eugene itiraf etmekten başka bir şey yapamadı. tabi bu kadar zaman bu kadar insan öldü muhabbeti ve bunca zorluk içersinde itiraf etmemesi de biraz garipti. hele yamyamlar içersindeyken insan nasıl olsa öleceğim diye itiraf edebilirdi.

--- spoiler ---