13 Kasım 2014

supernatural s10e05:

Fan Fiction

--- spoiler ---

.güldürdüler, hüzünlendirdiler. hikaye içinde hikaye, kendi kurgularının kurgusunu bir kaç seferdir yapıyorlar ama her biri birbirinden güzel oluyor. tamamen yan konu, crowley bile yoktu piyasada ama yine de güzel oldu. son sahnede crowley geldi sandım ama chuck gelmiş, allahın kulu ve elçisi hehe.

.hiç yoktan bir kayıp vakasına gidyiorlar. malum çalışmalıyız geyiği, gören de eve ekmek götürüyor sanacak tabi her defasında komiğime gidiyor. duramayız, avlanmayı biliyoruz avlanmalıyız falan filan. neyse gidiyorlar bakıyorlar pek bir şey yok ama orada iken ikinci bir kaçırılma vakası oluyor, bu sefer olayların başındaki sevgili kız da görüyor ve işler gelişiyor.

.mevzu yazarları yiyen bir tanrıça imiş. önce eserini tamamlaması için yardım ediyormuş, eser tamamlanınca da yiyormuş. nerden buldularsa bu tanrıçayı da supernatural içinde her şey var dediler kendi kendiler. var vallahi, on sezon ve sezon ortaları devamlı böyle konular salladıkları için olmayan yoktur artık.

.kimliklerini açıkladılar ama kimseler inanmadı, o biraz havada kaldı. sonunda inanabilirlerdi sanki, en azından avcılık yaptılar işte. tanrıçanın kendisi de kabul etti durumu ama pek üstünde durmadılar.

.müzikleri güzeldi, son kısımdaki carry on my wayward son pek tatlıydı, hem karakterlere bir saygı kuşağı gibi oldu. diğer kardeşlerini bile unutmamışlar üstelik, hem de güzel bir yorum oldu. üstüne bizim winchester kardeşlere tam gaz oldu.

.fbi rozetlerinin senkronize çıkışına güldüm, alt metin ve eşcinsellik meselesi de devamlı oyunculara giydirme gibi oluyor. bunu bir çok kez yaptılar. kitapların ortaya çıkışında vardı, dizi senaryosu olanda vardı sanki. vardı yani bir kaç kez.

.dövüşü sahneye taşımak ve izleyenlerin bunu oyun sanması da iyidi. dean sonunda hafif selam vari bir şey yaptı. o da insanı gülümsetiyordu. dizi çekimlerindeki acemi oyuncu edasını hatırlattı bu yine. ne bileyim yan konularla geleceklerse böyle gelsinler bari.

.gelmeyeceklerse de castiel'le falan gelsinler, ne oldu bizim abimize. telefonla bekleme sahnesini tiyatroya almışlar ama kendisi nerelerde, özledik.

--- spoiler ---