23 Kasım 2014

the legend of korra s04e08:

Remembrances

--- spoiler ---

.böyle bölümlere biraz uyuz olurum. önceki bölümlerden toparlamalar, kolaycılık gibi geliyor bana. tamam komikli anlatmışlar, arada yuvarlak karikatür gibi suratlar falan çizmek hoş olmuş da yok yani yine de olmamış. o kadar olay olurken duralım düşünelim demişler. ne olacak bundan sonra diye karar verememişler herhalde.

.korra'nın hikayesindeki her şeyin birbiri ile bağlantısı ve denge getirmeye çabalarken aslında her şeyi karıştırdığı fikri vardı ki sırf bunun üzerine bir muhabbet döndürseler ve bu şekilde bir geçmiş eleştirisi olsa daha iyi olurmuş. dünyanın korra'ya ihtiyacı yok demişti toph. kendi dengesini zaten bulacak. çomak sokması daha büyük dengesizliklere yol açıyor. aslında bu tammen korra'nın kişiliği ile ilgili. dengeli oturmuş bir tip olmadığından böyle oluyor. bakalım bundan sonra ne olacak, her türlü seviyoruz o ayrı.

.bu yetmemiş, ilk mako ile aşk hikayesi. son kısımda da bolin'in varrick anlatımı ile maceralarını anlatmış oldular. gerçeği anlatmadan rahat rahat takıl da dedi de olmaz o işte tabi.

.yeni bir görüntü çizdiler mi? mesela mako ile asami'nin tartışmalarını görmüş müydük? emin olamadım ama büyük ölçüde hepsi tekrardan ibaret idi. ayıp ettiler, yakıştıramadım.

--- spoiler ---